Novi prazan prostor kod Maksija

Kada se nešto izgradi, postoji potreba za nizom fotografija iz različitih uglova sa različitim detaljima. Kada se nešto sruši, dovoljna je jedna. Prazan prostor je prazan iz ma kog ugla fotografisali.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se postojeća zgrada ukloniti. To je moglo da se desi još 2008. godine ali nije, desilo se pet godina kasnije. Da je Subotica kojim slučajem atraktivna poput Beograda ili Novog Sada, svi objekti u ulici bi bili porušeni još davnih dana, ovako ostaje da čekamo da se ovaj proces okonča i molimo Boga da ne postanemo atraktivni za “investitore sa južne pruge”.

 

Za razliku od ulice Kneza Mihajla koje danas više nema, Karadžićeva je opstala sve ove decenije zadržavši prvobitnu regulacionu liniju. Sa Drapšinovom deli prvo mesto na lestvici “porušenih” ili “neizgrađenih” ulica čije će se lice najviše menjati naredne decenije.

 

Ulica Vuka Karadžića sa blokom kuća na mestu današnjeg RK Centra koje su bile adresirane na ulicu Kneza Mihajla. U pozadini nema RK Beograda i još uvek postoji mlin na Korzou.

Prazan prostor na kome se danas nalazi RK Centar – U pozadini ulica Vuka Karadžića

Danas

 

Pročitajte više:
Rušenje kod Maksija
Stari plan za ulicu Vuka Karadžića
U ulici Knjaza MihajlaKOMENTARI

 1. su kaže:

  to mesto sa parkingom zajedno je najvece ruglo grada!
  caki caki! 

 2. Ivan kaže:

  ne razumem zasto se bavite necijom privatnom svojinom? sta je svrha ovog clanka? 

   

 3. Davil kaže:

  Zatvor izmestite iz CENTRAAA!!!

OSTAVITE KOMENTAR