Novi projekat na Prozivci

Na šetalištu na Prozivci, u bloku oivičenom ulicama Prvomajska, Blaška Rajića i Braće Radića, marta ove godine otpočela je izgradnja nove stambeno poslovne zgrade.

pdr-prozivka2

Investitor DG company je plac 9871/1 Donji grad, krajem 2014. godine na licitaciji kupio od grada, nakon čega je odrađen projekat šestospratne zgrade koja će visinom i izgledom potpuno odgovarati susednim zgradama na koje se oslanja a koje su izgrađene krajem 2012. godine.

DG-company-prvomajska

U prizemnom delu prema šetalištu predviđen je jedan poslovni prostor dok će se na spratnim delovima naći stanovi. Interesantno je to da će zgrada imati 64 stana i da nijedan neće biti jednosoban ili garsonjera. Posmatrajući tržište, takvi stanovi se trenutno najteže prodaju, stoga je investitor odlučio da tržištu ponudi dvosobne, trosobne i četvorosobne stanove.

Gradnja je standardna za DG company. Osnova zgrade je armirano betonska konstrukcija koja se podiže veoma brzo pomoću Peri oplata. Za podizanje jednog sprata je potrebno 8 dana. Kao ispuna će se koristiti Ytong dok će se na kraju postaviti demit fasada. Ovakav sistem gradnje omogućiće brz završetak objekta, a krajnji rok je februar 2016. godine.

Po urbanističkom planu, zgrada će izlaziti na šetalište čime će se sadržajno dodatno upotpuniti. U bloku će se izgraditi pristupne saobraćajnice i parking mesta. Parking mesta će biti izgrađena i u ulici koja deli blok sa bazenom na Prozivci. 

Zanimljivo je i to što je DG company napravio show room. Lociran na Beogradskom putu pored Europterolove pumpe, izložbeni prostor je opremljen materijalima i opremom od kojih će se izgraditi zgrada i opremiti stanovi. Od Ytonga, preko vrata i prozora, do parketa, keramike, slavina, kada itd…

 

Izlivanje treće ploče je završeno u petak 

DG-company-06

DG-company-04

DG-company-01

DG-company-02

DG-company-03

DG-company-05KOMENTARI

 1. niko kaže:

  zna li neko koliko kosta kvadratni metar stana?hvala unapred…

 2. Pametnjaković kaže:

  Da li će svaki stan imati pripadajuću garažu za putničko vozilo ili će vlasnici morati da se za svoja vozila snalaze ko kako ume?????

 3. ivan kaže:

   

  Pametnjaković:

  Da li će svaki stan imati pripadajuću garažu za putničko vozilo ili će vlasnici morati da se za svoja vozila snalaze ko kako ume?????

   

   

  Koliko znam zakon nalaze da svaki stan mora da ima parking mesto, e sad ako investitor bude prodavao ta parking mesta razdvojeno od stana  onda ce vecina kola biti parkirana verovatno na kraju po krosnjima drveca. Ja zivim u inostranstvu i kod nas je nemoguce kupiti stan bez parking mesta

 4. Lenin kaže:

  Хм… Не би ме чудило да град добије нешто на поклон од инвеститора.
   

 5. Cakson kaže:

   

  niko:

  zna li neko koliko kosta kvadratni metar stana?hvala unapred…

   

   

  748 evra sa PDV-om. Ako je pitanje bilo usmereno konkretno na ovu zgradu…

OSTAVITE KOMENTAR