Novi projekat Su-prospecta u Subotici

Nakon uspešnog završetka izgradnje lamele na uglu Kumičićeve i Matije Gupca, Su-prospect se odlučio da promeni lokaciju i novo gradilište otvori u najužem centru grada. Preko puta hotela Galleria, na uglu ulica Vuka Karadžića i Pančevačke, biće izgrađen stambeno-poslovni objekat „Casa Mia“ sa ukupno devet stambenih jedinica, jednim poslovnim prostorom i podzemnom garažom.

Lokacija

Su-prospect

Izgled budućeg objekta

Su-prospect01

Tokom realizacije fasade, biće upotrebljene fasadne obloge od fundermaxa i alubonda u kombinaciji sa staklenim ogradama što će fasadi dati postojanost na duži vremenski period. Kao spoljašnja stolarija će se koristi drvo-aluminijum.

Kako bi zaštitili izgled objekta, svaki stan će biti opremljen klima uređajima, s tim što će spoljašnje jedinice biti smeštene na najmanje vidljivim mestima na fasadi.

Su-prospect02

Stambene jedinice će biti velike i u ponudi su četvorosobni stanovi od 107,45 kvm i trosobni stanovi od 88,93 kvm. Na poslednjoj etaži nalaziće se penthous površine 206 kvm.

Podzemna garaža će imati osam parking mesta i ona će sa gornjim etažama biti povezana i liftom. U nju će se ulaziti iz ulice Vuka Karadžića.

Radovi će početi narednih dana kada će privremeno biti zavorena Pančevačka ulica.

Su-prospect03KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Poštovani Su-Prospect!

  Evo da vam se zahvalim što ste tako stručno obavili posao na zgradi na uglu Kumičićeve i Matije Gupca. Parking sa Kumičićeve je tako fenomenalno odrađen da, kada se kola naparkiraju, pešak ne može da prođe a da ne izađe na kolovoz. Može da skrene udesno, kao što sam i uradila sa sve dečjim kolicima, da bi me staza odvela do pred kapije na koju stanari mogu da uđu u, pretpostavljam, dvorišni parking. Ali, zamislite, i tu su automobili naparkirani, TAKO DA PEŠAK NE MOŽE DA SE UKLJUČI NA STARI DEO TROTOARA! Je.em vam stručnost!

 2. NaIvan kaže:

  „biće izgrađen stambeno-poslovni objekat „Casa Mia“ sa ukupno devet stambenih jedinica, jednim poslovnim prostorom i podzemnom garažom.
  Stambene jedinice će biti velike i u ponudi su četvorosobni stanovi od 107,45 kvm i trosobni stanovi od 88,93 kvm. Na poslednjoj etaži nalaziće se penthous površine 206 kvm.
  Podzemna garaža će imati osam parking mesta“

  U startu moram da napišem žestoke kritike na izgradnju ovakve zgrade.
  Kao što se vidi, stanovi neće biti za obične smrtnike, već će biti luksuzni, namenjeni za bogatiju klijentelu, sudeći po kvadraturi stanova i lokaciji zgrade.
  A vi gradite 8 garaža za 9 stambenih jedinica, a svakom je poznato da ovakva bogatija klijentela ima ne samo jedan auto, već dva ili više u porodici.

 3. urbanista kaže:

  @Anonimni

  ta losa situacija u Matije Gupca je posledica slabog urbanistickog plana i kao takav se javlja u svim delovima gde se grade nove zgrade. Kada urbanisti promene planove i dovedu ih u red mozda i krene na bolje.

 4. Su-prospect kaže:

  Trotoar za pesake je napravljen odmah uz zgradu isto kao kod zgrade u Matije Gupca 91. Istina je da su za sada parkirani automobili ispred kapije ali ubrzo ce se i to promeniti jer se parking u dvoristu zgrade privodi kraju tako da ce pesaci moci nesmetano da se krecu. Sledece godine ce se graditi jos jedan objekat izmedju dva postojeca i tada ce se povezati svi trotoari kao sto je predvidjeno urbanistickim planom.

 5. djomla kaže:

  Izgradnjom te poslednje lamele u Matije Gupca ce se formirati jedna pristojna celina koja ce biti znacajno uvučena u odnosu na dosadašnju regulacionu liniju.

  Tri stvari su tu bitne:
  – realizacija parking mesta
  – realizacija trotoara
  – zelenilo

  Sada ce neko reci, pa da, ali urbanisticki plan to sve predvidja. Ali u praksi to ustvari i nije tako. Jer:

  – urbanistickim planovima i regulativama se uvek predvidja manje parking mesta od realno potrebnih. Na 70kvm jedno parking mesto je bilo dovoljno negde sezdesetih godina proslog veka. Danas mi realno imamo na svakih 50kvm jedan automobil.

  – pored toga, trotoar je veoma bitan kako za stanare tako i za poslovne prostore. To je uvek negde najnebitnija stvar kada se gradi, ali ljudi kada krenu da žive u zgradama prvo na šta obrate pažnju je bas to.

  – hronican nedostatak zelelnila i tu pre svega mislim na listopadno drvece. Ako i postoji negde zelelnilo to je uglavnom trava sa nekim tujama koje uvenu za godinu dana. Ali uglavnom se to sve pretvori u beton ili se poploča.

  Stvar je u tome, što Su-prospect u Matije Gupca ima urbanistickih problem, ali ima i mogucnost da sve dovede u odlicno stanje.

 6. Kum kaže:

  Radim na Prozivki i skoro svakog dana prodjem ustaničkom ulicom, to jest Matije G. Izuzetno je tesko kretati se ulicom u njenoj najblizoj trecini Prozivki. Kolovoz je uzak, znakovi prednosti nepovoljni, a kod tih zgrada ima i mnogo nepropisno parkiranih automobila. Medjutim situacija kod nas u Subotici nije nista bolja sto se tice saobracajne kulture no u ostatku Srbije. A sto se putne infrastrukture u gradu tice, ona je cak i drasticno ispod proseka za slicne gradove u ostatku Srbije. I kao sto djomla kaze, danas je vise automobila nego ikada. Od prosecne plate moze se kupiti neka krsina kao kadet, golf 2 ili jugo… Lako je uociti da se svaki cetvrti auto sa parkinga na Prozivki pomera redje od jedno sedmicno, ali uredno zauzima parking mesto. Posto se vidi trend sabijanja urbane zone u trokraku zvezdu radijalac-prozivka-segedniski put… za 10ak godina parking i normalan saobracaj u tim delovima ce biti izazov.

 7. EagleX kaže:

  Ovaj objekat izgleda pristojno.
  Naravno, moglo je tu jos bolje da se odrade neke stvari ali je napredak vidljiv u odnosu na onaj crveni uzas u Matije Gupca.

  Takodje mi je drago da je planirana podzemna garaza, po meni to bi trebala da bude obaveza za svaki novoizgradjeni objekat u buducnosti. Medjutim, 8 mesta je malo, a verujem da se moze „nagurati“ 15 mesta unutar gabarita ovog objekta.

  Nadam se da su ovaj objekat i objekat u Vase Stajica pocetak jednog ozbiljnog i temeljnog projektovanja novogradnja u centru Subotice.

 8. djomla kaže:

  @EagleX

  mislim da je ovo „Vase Stajic“ lapsus… 🙂

 9. EagleX kaže:

  Jeste greska. 😀
  Mislio sam na zgradu u Sandora Petefija.

 10. Boškov 90 kaže:

  Centar postaje Down-Town nema šta još samo da se sruši ona kućica između one novo gradnje i ekonomske škole i biće sve kako treba.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: