Novi radovi ali i krađa u ZOO vrtu

Kako navodi ZOO vrt, završetkom dva nova otvorena hranilišta za velike životinje, na zapadnoj strani zaokružena je infrastruktura koja je imala za cilj olakšavanje hranjenja, pristupa i čišćenja životinja. Watusi goveda i evropski bizoni su dobili nove pokrivene jasle sa nadstrešnicom. U oba ispusta su istovremeno otvorena bočna kolska vrata za ulaz mašina, što će čišćenje olakšati i ubrzati za nekoliko puta. Osim toga ova vrata će omogućiti maloj deci bolji pogled u unutrašnjost ispusta bez podizanja na obod kamene ograde.

Slika

Slika

U nedelju, 30.05. iz pandaja, jezerca sa slonom, ukradeno je oko 20 vrsta vodenog bilja. Ova krađa nije bila slučajna već promišljena i organizovana jer je cveće pažljivo izvađeno a za prevoz istog bile su potrebne kante sa vodom. Zoološki vrt na Paliću godišnje poseti oko 160 hiljada ljudi raznih uzrasta, profesija i interesovanja. Od tog broja dovoljno je da njih jedan ili dva budu toliko domišljati i naprave štetu i za sebe i za zoološki vrt ne samo ne pridržavajući se pravila ponašanja u vrtu već i čistim lopovlukom.

Slika

Slike i izvor: ZOO vrtKOMENTARI

  1. coyote kaže:

    Toliko smo nisko pali, da ce neko poceti i jaja da krade iz Zoo vrta.

  2. djomla kaže:

    Pa ništa, u tom slučaju predalažem da se u okolini jezerceta postave električne instalacije srednjeg naponska od nekih 3000V, pa da se onome ko slučajno pokuša da uzme lokvanj ne ostavi promil šanse da preživi. Niski napon od 220V možda i preživi, ovaj sigurno neće.

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: