Novi rok za obilaznicu?

Na gradilištu Y kraka izgleda kao da se ništa ne radi. U preduzeću „Koridori Srbije“ kažu da kada se utvrdi zbog čega radovi kasne moći će se govoriti o kraju gradnje, s tim da najverovatnije obilaznica neće biti završena do maja 2012. godine, što je postavljeno kao poslednji rok svih rokova!

.

–  Od ukupne dužine Ipsilon kraka, koja je 22,3 kilometra radni front, do sada je otvoren u dužini od nešto više od 11 kilometara, a radove na ovom delu Koridora izvodi preduzeće „Borovica Transport” iz Rume. U prethodnom periodu završeno je izmeštanje 6 dalekovoda, što je u jednom trenutku tako]e dovelo do usporavanja radova na trasi. Sada je u završnoj fazi izgradnja velikog nasipa od lesa  na 9-om kilometru u dužini od 450 metara, u koji će ukupno biti ugra]eno 100 hiljada kubika lesa – kaže pr „Koridora Srbije“, Sanja Stavrić.


 

Trenutno se aktivnosti obavljaju na 3 mosta od ukupno 5. Na mostu na 9. kilometru vrši se skidanje oplate sa ležišnih greda i armira se pešačka staza. U pogonu u Novom Sadu trenutno se proizvode nosači za most koji se nalazi na 10. kilometru, te će u narednom periodu biti obavljena montaža istih.

 


– Na ova tri gradilišta zaposleno je oko 30-ak radnika, što je svakako nedovoljno i očekujemo da će se taj broj angažovane radne snage i mehanizacije povećati čim se završe radovi na najsloženijoj deonici između Horgoša i Novog Sada, jer se radovi još uvek izvode u dužini od 4 km na autoputu izmedju Feketića i Srbobrana, gde će u najskorije vreme biti zavrsen most preko Velikog kanala i most preko željezničke pruge, kao i visoki nasip između ta dva mosta. Ukoliko vremenske prilike to budu dozvolile i na Ipsilon kraku bi zatim trebalo da do]e do otvaranja više novih napadnih tačaka – objašnjava Sanja Stavrić.
KOMENTARI

 1. y-krak kaže:

  Obilaznica će biti završena 1.janura 2011.-kaže Mrkonjić


  http://www.youtube.com/watch?v=VNSbRauEk-k

 2. abba kaže:

  mnogo znacajnij putni pravci kasne pa nevidim razloga da neka *kozija staza* bude na vreme napravljena a ponestalo je i para odnosno priblizavaju se izbori
  a predizborne kampanje mnogo kostaju.

 3. DoDo kaže:

  Ma sta me briga za tamo neke putne pravce,mene od sveg vise interesuje ova „kozja staza“ od koje cu ja imati najvise koristi i na koju cekamo… skoro pa vec „milion“ godina

OSTAVITE KOMENTAR