Novi sanitet za Dom zdravlja

Domu zdravlja u Subotici je za potrebe Službe hitne medicinske pomoći stiglo novo, savremeno opremljeno vozilo.

Foto: A. Isakov

Kako je objasnila dr Tatjana Popović, direktor  Doma zdravlja reč je o vrhunski opremljenom sanitetskom vozilu koje će doprineti radu Službe hitne medicinske pomoći jer raspolaže dvodelnim nosilima, kardiološkom stolicom, respiratorom i dovodom za kiseonik. Vozilo je koštalo 6,4 miliona dinara a novac za njegovu kupovinu obezbeđen je iz gradskog budžeta. Takođe je grad izdvojio i 1,9 miliona dinara za kupovinu aparata za mehaničku kompresiju grudnog koša.

„Aparat za kompresiju služi za reanimaciju, za oživljavanje pacijenata na terenu, i njegovo bezbedno dopremanje do bolnice. Koristimo ga poslednja dva-tri meseca i do sada je spasao život mnogim pacijentima”, rekla je dr Tatjana Popović.

Služba hitne medicinske pomoći pri Domu zdravlja raspolaže sa 14 sanitetskih vozila, a samo četiri su novija. Kako je direktorka Doma zdravlja podsetila nedavno su, zahvaljujući posredovanju lokalne samouprave, i od Ministarstva zdravlja dobili novo vozilo prvobitno namenjeno ustanovi koja nije imala potrebe za njim.

„U budžetu grada Subotice u ovoj godini za zdravstvenu zaštitu namenjeno je 34,9 miliona dinara, što znači da će biti još prostora za pomoć Domu zdravlja i njegovim  službama”, najavio je Stevan Bakić , gradonačelnik Subotice.

 

PolitikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: