Novi stanovnik zoo vrta

Nakon što je dobila novi dom, medvedica Mica je u utorak, 11.03.2104. dobila i novo društvo. Iz Novog Pazara dovežen je mladi mužijak mrkog medveda.

 

Mužijak je star oko 5 godina i živeo je u skučenom prostoru mini zoo vrta. Pošto je zoo vrt rasformiran, vlasnici su nas kontaktirali da preuzmemo ovog aktivnog momka.

DSC_0004 (1024x683)

 Zahvaljujući novom objektu za mrke medvede od 800 m² Zoo vrt Palić ima sve uslove za smeštaj dve jedinke ove vrste i nakon prvobitnog obilaska medveda odlučili smo da ga udomimo.

DSCF5591 (1024x768)

Vlasnici, koji su brinuli o medvedu su ga ispratili sa suzama u očima, obzirom da im je meda bio veoma privržen. Ipak, krenuo je na daleki put u bolju budućnost.

 

U posebnom kompartmentu, kombijem zoo vrta, medved je stigao predveče na Palić. Prenešen je u zatvoreni deo volijere gde je prespavao. Medvedica je bila izmeštena u prednji deo i medvedi su se mogli njuškati i dodirivati kroz prozorčić. Ujutro je Mica puštena u spoljašnju volijeru a momak u prednji deo pećine gde je Mica spavala. Iako su  im se mirisi izmešali, njuškanje i upoznavanje i dalje traje. Oboje su oprezni ali i radoznali.

 

Nadamo se da će se za nekoliko dana steći uslovi za puštanje mladića u spoljašnju volijeru i da će uživati u zajedničkom životu.

DSCF5640 (1024x768)

 KOMENTARI

 1. Mc kaže:

  Dugo je meda bio sam , nadam se da ce ga ovo oraspoloziti 🙂 

 2. Bubamara kaže:

  Mica je dobila Bambija divno ……

 3. evgenije kaže:

  Laban svodnik hahahahahahahaaaaaaa!!!! smiley

 4. STeve kaže:

  Ovo je medju najlepsim vestima na ovom sajtu unazad dugo vremena 🙂

OSTAVITE KOMENTAR