Novi ultrazvučni aparat za Bolnicu

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, finansiraće sa 2,7 miliona dinara realizaciju dva projekta unapređenja usluga u Gerontološkom centru u Subotici, a zahvaljujući ovom sekretarijatu nabavljen je i novi ultrazvučni aparat za Opštu bolnicu.

 

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović boravila je ovim povodom danas u Subotici, gde je sa direktorom Gerontološkog centra dr Nenadom Ivaniševićem potpisala Ugovore o dodeli sredstava po javnom konkursu za finansiranje odnosno sufinansiranje mera, aktivnosti i programa u oblasti socijalne zaštite.

 

Radi se o programu „Bezbednost kao uslov za kvalitetan život korisnika“ u vrednosti od 1,7 miliona dinara, kojim će, kako je istaknuto nakon potpisivanja, bezbednost zavisne kategorije korisnika biti podignuta na viši nivo.

 

Drugim programom “Seoski domaćin”, u vrednosti od milion dinara, biće zaposlena četiri muškarca koji će obavljati poslove geronto-domaćina u prigradskim Mesnim zajednicama.

 

Vlada Vojvodine i Gerontološki centar u Subotici su i u prethodnim godinama imali dobru saradnju u smislu finansiranja i realizacije projekata unapređenja socijalne zaštite korisnika ove ustanove za stara lica.

 

Kopitovićeva je posetila i Opštu bolnicu u Subotici, gde je predstavnicima ove zdravstvene ustanove uručila novi ultrazvučni aparat za pregled trudnica i žena.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR