Novi vrtić

Suboticaje nakon punih 19 godina dobila jedan novi dečiji vrtić, saopšteno je na otvaranju ove predškolske ustanove u naselju Zorka u Subotici.

Objekat je izgrađen zahvaljujući sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, koji je za tu namenu obezbedio 30 miliona dinara, uz dodatnih 9 miliona iz gradskog budžeta. U novoj, modernoj zgradi vrtića boraviće 54 dece. Vrtić je dvojezičan, što znači da će ga pohađati mališani koji govore srpski i mađarski jezik. Zgrada je opremljena prema savremenim standardima koji se zahtevaju u takvim ustanovama, i praktično je već od 1. septembra u funkciji.

Slika

Novipredškolski objekat se nalazi u nekadašnjoj industrijskoj zoni u blizni bivše fabrike "Zorka", a kako je nakon prodaje fabrike ovde predviđeno stvaranje nove industrijske zone, a što bi podrazumevalo i nova zapošljavanja, novi vrtić će tada možda dobiti poseban značaj.

Izvor: DanasKOMENTARI

  1. covek iz mase kaže:

    Sta je tu kapitalno?

    Ne Fond kapitalnih investicija vec Fond obicnih investicija

  2. djomla kaže:

    Pa dobro nije baš Y krak, ali je ipak vrtić preko potreban stanovnicima Zorke. Nisu ništa srušili, već izgradili, što znači da je akcija pozitivna, a čim je pozitivna treba je podržati.

OSTAVITE KOMENTAR