Novi život bioskopskih vitrina

Ako ste prolazeći gradom pored onih mesta na kojima su se nekada nalazili subotički bioskopi koji više ne postoje, primetili da sa zidova fale stare kino vitrine, ništa ne brinite…

One su u radnom ateljeu Jugoslava Sivića i kada se srede i poprave, one će biti vraćene na stara mesta.

bioskop korzo

U poslednjoj deceniji, saradnja između umetnika, institucija, nvo i kompanija postala je uobičajena praksa  u savremenim društvima i ona se pokazala kao ključna za pokretanje ili unapređenje važnih pitanja u društvenoj zajednici.

 

Think, Talk and Act je kampanja građanskog društva u koordinaciji Udruženja građana “authentic vojvodina” osnovanog pre pet godina u Subotici.

 

Pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, za ovu godinu predstavljaju projekat koji za svoj cilj ima obnovu starih bioskopskih vitrina na tri lokacije u centru grada Subotice.

 

Sa malim inicijativama angažovane umetnosti, neopterećeni uobičajenim subotičarijama i palanačkim politikanstvom, razvijamo kreativne i proaktivne komunikacijske projekte posvećene promociji građanskog učešća i podsticanju lokalne međusektorske saradnje u spoju umetnosti i savremenog turističkog menadžmenta, ističu rukovodioci organizacije Jugoslav Sivić i Igor Halasević.

 

Kako kažu, stvoriće jedinstveno mesto.

 

Stvoriće tačku susreta pozitivnog primera očuvanja kulturnog nasleđa, kreativnog stvaralaštva i umetnosti u javnom prostoru, koji će doneti mogućnost da nakon restauracije, bioskopske vitrine dobiju novu namenu galerije na zidu, u kojima će se smenjivati uvek novi i zanimljivi sadržaji.

poster projekta

 

 

 

 



KOMENTARI

  1. Nebojsa kaže:

    E sad mogu mirno da spavam… 😀

OSTAVITE KOMENTAR