Novine u Prvomajskoj

Nakon preuzimanja od strane JKP “Stadion” tereni u Prvomajskoj su doživeli prvo sređivanje tokom proleća. Tada je na fudbalskom terenu postavljena nova veštačka trava, klupe za fudbalere i sudije, zategnuta je mreža iza golova a osvežena je i ograda oko igrališta. Sve to je uz nove koševe i osvežene prostorije bilo dovoljno za jedan nov početak ovog sportskog igrališta u širem centru grada.

 

U međuvremenu, sportsko igralište je doživelo još neke promene. Došlo je do zamene reflektora na fudbalskom terenu ali i zatezanja dodatnih mreža oko samog terena.

Ono što je takođe upečatljivo su i solarni kolektori na krovu pomoćnih prostorija čija će energija biti iskorišćena za pripremu tople sanitarne vode za tuširanje. Od ukupno 6 predviđenih komada za sada je firma “Emnel” ugradila 3.

 

U Javnom komunalnom preduzeću “Stadion”, koje je vlastitim sredstvima finansiralo postavljanje solarnih kolektora, kažu da će korištenjem sunčeve energije smanjiti upotrebu električne struje za 70 procenata.

A tu je i roštilj…KOMENTARI

 1. znam sve o fudbalu u Subotici kaže:

  samo jedno pitanje (za onoga ko je nadležan za ovaj neviđeni “sportski centar”) … za koji sport je obeležen teren? … pošto se ni u futsalu, rukometu, hokeju na travi itd ne koristi pravougaoni šesterac (ili je to možda peterac)!!!???!!! … toliko o tome koliko oni brinu o sportu …  😥

 2. Bivsi kaže:

  Tako bi trebalo sredit i gradski stadion !!!

 3. ivanSU kaže:

  Jos kad se ne bi zakljucavao kosarkaski teren koji se ne naplacuje i slobodan je za sve gradjane mozda bi se i koristio..

  Totalno su zapostavili taj teren jer se ne naplacuje,samo srze do tog za mali fudbal jer uzimaju kintu,a taj kosarkaski teren je uz onaj na mescu koji je katastrofalan jedini u tokiu i sire..

 4. komsija kaže:

  … I jos kada bi neko objasnio upravi da se teren može koristiti samo do 22:00 a ne do ponoći ili čak i do 1:00 ujutro. Ako stanari okolnih zgrada moraju poštovati kućni red da nakon 22:00 nema glasnih aktivnosti onda bi i neko iz opštine trebao primeniti isti zakon i za korisnike terena.

  Reflektori su druga priča. Usmereni su u nebo umesto na teren tako da srećni vlasnici stanova preko puta imaju besplatno osvetljenje soba koje gledaju na teren do 1:00 posle ponoći. A osvetljenje je tako intenzivno da je opasno približiti malo dete ili bebu prozoru (čak i u prolazu)…

  O urlicima, psovanju i kricima razdraganih igrača u tim kasnim terminima bi se mogla i knjiga napisati…

OSTAVITE KOMENTAR