Novo igralište u Dudovoj šumi

U Dudovoj šumi nedavno je postavljeno novo igralište, a kako najavljuju iz mesne zajednice, tokom naredne godine biće obnovljena još 4 igrališta na teritoriji ove mesne zajednice. Osim novih igrališta, stanovnici MZ “Dudova šuma” u pojedinim ulicama dobiće i novi asfalt.

foto:yu eco

Srđan Oluić redovno dolazi na igralište u Dudovoj šumi sa sinom Ilijom. Maleni Ilija uskoro puni dve godine, ali iako žive na drugom kraju grada, najviše voli da se igra u Dudovoj šumi. Otac Srđan smatra da je novo igralište bezbednije za decu.

Pre nešto manje od mesec dana jedan deo starog igrališta u Dudovoj šumi zamenilo je novo, moderno dečje igralište na tartan podlozi. Sredstva za obnovu ovog igrališta obezbeđena su kroz projekat „Obnova i poboljšanje bezbednosnih uslova dečijih igrališta“ –IPA 2014, između Ministarstva finsija, Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Subotice, a na osnovu pomoći Evropske unije u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć za period 2014-2020 godine.

Kako najavljuju predstavnici MZ “Dudova šuma” za oko mesec dana ulica Lasla Sekereša biće presvučena novim slojem asfalta. Osim ovih radova, početkom naredne godine predviđena je izgradnja biciklističkih staza i novog asfalta u ulici Zrinjskog i Frankopana.

Predsednik MZ “Dudova šuma” rekao je da u planu da u narednom periodu u ovoj mesnoj zajednici budu obnovljena još 4 dečja igrališta, i to igralište na Aleji Maršala Tita ispred broja 19, zatim igralište u Dušana Petrovića, na Trgu Jakaba i Komora i u Praškoj ulici.

RTV Yu ecoKOMENTARI

 1. Perem ne stajem kaže:

  Uvek zaborave da kažu kolko su ove mašine za pranje para zapravo oprale. Ako bi editori mogli eventualno da napišu ako imaju informaciju bio bi im veoma zahvalan.

 2. Feniks kaže:

  Sve pohvale.

 3. Darko Čović kaže:

  Lipo je igralište i sve ih je više po našem gradu. Ne mora sve da bude veliki projekat, puno ovakvih malih i eto nam lepog grada. Bravo za Radijalac!

 4. Eugen kaže:

  Baš je lepo ovo igralište, svaka čast i što više ovakvih igrališta, mnoga deca će uživati.
  Bravo za Gradsku vlast!

 5. Strepsils kaže:

  Zaista lepo. Dakle, jedina lepša slika koja može da postoji od ove sa novopostavljenim igralištem, jesu deca na istom. Neka, lepo je dok se uređuje prostor za naše najmlađe, jer su upravo oni budućnost našeg grada!

 6. Nevenkaaa kaže:

  Naši mališani su najvažniji, Dudova šuma je prelepa i savršena za mališane. Ima mesta za trčanje, za vožnju bicikle, rolera i sada novo mesto za igranje. Svaka čast!

 7. Cupika kaže:

  Što više igrališta da deca provode lepe dane napolju na vazduhu umesto u zatvorenom prostoru ispred ekrana.Svaka čast ljudima koji su dokazali da nisu zaboravili na najmlađe stanovnike ovog grada i što će nastaviti sa izgradnjom novog kutka za dečicu.

 8. milica27 kaže:

  Svaka čast ljudima koji su pokazali da nisu zaboravili na naše najmlađe sugrađane!

 9. Anestezija kaže:

  Ulaganje Grada u nova igrališta i obnovu starih će usrećiti mnogo dece i roditelja, jer je u gradu sve više dece i igrališta su prepuna i tako treba da bude.

 10. Mamadzerka kaže:

  Kada vidite osmeh na decjem licu onda znate da cinite pravu stvar, a MZ Dudova Suma godinama unazad radi odlicne stvari za svoje stanovnike a pogotovo za decu.

 11. Sokili kaže:

  S obzirom da deca vise ne mogu da se igraju na ulici kao kad smo mi bili mali, vazno je da se igralista odrzavaju i obnavljaju kako bi bila bezbedna za decu.

 12. Milos kaže:

  Bilo bi lepo da vidimo i racune za ova igralista. Tenderi su bili kad i gde su objavljeni?

 13. ŠKORPIJA kaže:

  MZ Dudova šuma je infrastrukturno već dosta razvijena, pa je samim tim odlučila da svoj plan i program delom usmeri na izgradnju novih i obnavljanje postojećih igrališta, što je pohvalno i ujedno pričinjava zadovoljstvo za najmlađe generacije.

OSTAVITE KOMENTAR