Novo vozilo za RJ Zelenilo

JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica, proširilo je svoj vozni park novim vozilom marke “Isuzu”, radne zapremine 2000 kubika, snage 110 kilovata.

Vozilo je klimatizovano, opremljeno podizačem i svim neophodnim uređajima, a kupljeno je po ceni od 5,743 miliona dinara sa PDV. Namenjeno je za potrebe Radne jedinice “Zelenilo”.KOMENTARI

 1. Sojic kaže:

  Bespotrebno,nov ce biti dok ne ode na deponiju u gomilu blata.

 2. Samo Urbano kaže:

  Zar stvarno sve mora da se odradi i svaki put u ovoj drzavi i gradu!?

  Evo nabavka za 3 min (dok sedim u toaletu)
  Par godina staro vozilo u odlicnom stanju za svega 8000 eur, dok novo koje su “nabavili” kosta 57.000 eur (sa PDV da budemo isto kao kod polovne nabavke)

  https://www.polovniautomobili.com/kamioni-do-7-5t/10697348/ford-transit-22-tdci

  Ko ima volje nek nadje na zvanicnom Isuzu sajtu koliko ovaj model kosta…

 3. Samo Urbano kaže:

  Evo ladno sam imao volje i na zvanicnom sajtu i cenovniku ovaj istk kamion kosta 34.700 eur bez PDV dakle 4130000 za 1400000 manje od onoga sto je cistoca odradila khm tj. “odradila” kapirate

 4. Pajo kaže:

  Zar vest o kupovini kamiona treba da bude neki uspeh?A da za ono a gde sam ja u svemu ovome!

 5. croat kaže:

  https://isuzu.co.rs/kupujete-isuzu/posebne-ponude/ Samo Urbano , upravu si ! Posto se na snimku lepo vidi model P75 K3.0 u clanku je kubikaza motora je pogresno upisana, 3l je a ne 2l.
  Ajd i da nisu dobili sajamski popust, puno je kume , 1/4 vozila je otislo u neciji dzep. Ako sve ovako funkcionise dobro je sto jos i postojimo.

 6. JaPaja kaže:

  @croat
  I pored najbolje volje ne razumem tvoj komentar. Posebno deo recenice “Ajd i da nisu dobili sajamski popust, puno je kume “.
  Kad pogledam cenu osnovnog vozila pa toj ceni dodam dodatnu opremu i obracunam PDV dobijem istu cenu gotovo u evro. Mozes li ti kao “strucnjak” da nadjes neku kombinaciju da nam objasnis pa da ti budes u pravu ili ..
  Odmah da ti napomenem ona stavka Dodatna oprema nije iskazana bezveze !!!
  inimi se da je u igri i komentarima taj sajamski popust koji ocito nije obracunat jer je verovatno istekao ili mozda gresim mozda vi imate bolju informaciju.

 7. JaPaja kaže:

  Ocito ovih 5 dislajka sto su mi dali za komentar ili ih zabole ona stvar i lajkuju radi pljuvacine ili nece da vide link gde stoji cena za vozilo i posebno iskazana dodatna oprema od 6 300 evra bez PDV-a.
  Ako su to standardni pljuvaci koji mrze ovaj grad i ljude koji ive onda zanemarite moj komentar jer ce te svakako nastaviti pljuvanjem kao sto to radite godinama.

 8. (ba)laban kaže:

  @JaPaja

  Pajo, pa normalno je da te minusiraju, kad je očigledno da si pravi šupak-meraklija i da se večito diviš “grandioznim” potezima ovih vlasti, a ne primećuješ, ili bolje reći ne želiš da primetiš da se isti ti govnari i lopovi bogate i kradu sa i tvoje, i moje, i naše grbače.

 9. stormwatch kaže:

  @JaPaja

  Ja sam ti isto dao minus, moj je 7. po redu, ne zato sto pricas o dodatnoj opremi i branis nabavku…nego mi malo cudno to u vezi PDV-a…zar Zelenilo i cistoca placa PDV na opremu za obavljanje poslova?

 10. JaPaja kaže:

  @stormwatch
  Nisi ti jedini koji tako razmisljas i pitas se zar Zelenilo i cistoca placa PDV. Buduci da pitas onda i ne znas pa je tim prije tvoj dislajk rezultat pretpostavke da znas a u stvari tvojim pitanjem si dokazao da ne znas vec da mislis da ne placa po tvojoj nekoj logici. Takvi su svi koji su dislajkovali komentar jer MISLE da znaju a u stvari NE ZNAJU.
  Evo dajem ti priliku da se malo raspitas i upotpunis tvoje znanje iz poreskog sistema Srbije i budes 100% siguran u to sto MISLIS!. Kad budes saznao napisi komentar.

 11. stormwatch kaže:

  @JaPaja

  Evo ja te lepo pitam, da li Cistoca i Zelenilo placa porez i kada se promenio sistem/zakon da se PDV placa na sredstva kojim se obavlja delatnost?

 12. Interesantan poreski sistem kaže:

  Sta ga ja znam. Mozda su Zelenilo i Cistoca privatne firme koje rade, naplacuju svoju uslugu, ostvaruju zaradu i profit, pa je savim logicno da placaju porez na ostvarenu zaradu odnosno neto prihod. Ako slucajno nije tako onda – Grad/opstina/ drzava oporezuje samu sebe. To je onda isto kao i kada ker pokusava sam sebe da ugrize za rep.

 13. A zašto ne bi Čistoća plaćala PDV kaže:

  Zašto “Čistoća i zelenilo” ne bi plaćalo PDV, kada ja plaćam PDV na vodu koju PIJEM? Može li neko da mi objasni: PDV znači “porez na dodatu vrednost”, prema tome plaća se na ono od čega ti, kada ga koristiš, ostvaruješ neku dobit. Recimo, ja da pravim sokove od gradske vode i prodajem ih, pa da platim PDV. Ili imam autopraonicu. Ali zašto ga, za ime sveta, plaćam kada od te vode ne stvaram neku DODATU VREDNOST (ako se ne računa ono što ispustim u kanalizaciju!). Ako “Vodovod” distribucijom vode prema potrošaču ostvaruje dodatu vrednost, neka on plaća PDV, pa neka bude uračunat u cenu vode. Isti je slučaj sa strujom. Nemam restoran pa da kuvam na struju i prodajem obroke. A nije isto ako je PDV u CENI vode (struje, grejanja…) ili ako se NA NJU RAČUNA. Jer, kada se poveća CENA, automatski se povećava i iznos koji se plaća kao PDV! Znači, jedno poskupljenje – dva povećanja. Pitam se samo kako smo mogli 2000 godina živeti bez PDV-a, dok nisu došli “žuti” da nam ga uvedu!?

 14. Suboticko prduckanje kaže:

  Gospodo draga da se nebi dalje brukali I sramotili pročitajte Zakon o porezu na dodatnu vrednost Sl. glasnik 84/04 i 86/04. Dakle u praksi Republike Srbije se primenjuje od 2005-te godine i porez na dodatu vrednost je zamena za prethodni propisani porez na promet.

  Do 2005-te vazio je Zakonu o porezu na promet, pa se porez obračunavao i plaćao samo u fazi krajnje potrošnje. Prilikom prometa robe se NIJE obračunavao na osnovu takozvane izjave o reprodukciji i daljem prometu.

  Takav način je u poreskom sistemu poznat kao jednofazni način naplate poreza, i on je davao veliku mogućnost zloupotrebe I manipulisanja preko fanotomskih preduzeća, i nestajanje traga robi u poslednjoj fazi u prometu što je rezultiralo izbegavanju plaćanja poreza.

  Od 2005-te novim Zakonom o porezu na dodatu vrednost porez SE OBRAČUNAVA U SVAKOJ FAZI prometa roba i usluga.

  Koga interesuje sve ovo i šta se dešava posle u računovodstvu može da se informiše izmedju ostalog i na internetu da se nebi brukali I sramotili.

  Odgovor na ovaj clanak i ovu kupovinu je : dobavljač je morao obračunati i naplatiti porez na dodatu vrednost neovisno da li se radi o privatnom ili javnom preduzeću.

 15. stormwatch kaže:

  Bilo šta vi napisali u korist PDVa tu nešto ne štima. Zašto je u Srbiji garancija 2 godine a u EU 3 godine na Isuzu vozila? Drugo, to vozilo je modularno, ko garantuje da neće preko dana biti kiper za Čistoću i zelenilo, a posle 14 sati skine se kiper, nakači se kiosk pravougaonik iz kataloga i koristi se ko pokretni bife na mitinzima nazadnjaka.

 16. Suboticko prduckanje kaže:

  Pa gospon/gospoja sto je na moj prikaz poreskog sistema Srbije dislajkovao da kazem na zalost propis je takav ma koliko vi dolazili na ovaj sajt i mrzili sve sto je srpsko!!! Velika vecina drzava EU ima ovakvo fazno oporezivanje a vi i dalje mislite da ste u pravu i svaki dobronamerni komentar docekajte na noz.

 17. A zašto ne bi Čistoća plaćala PDV kaže:

  @Gospodine Prduckavi, ne znam šta ste objasnili a da nije poznato i nije sporno što se tiče PDV-a kao zamene za porez na promet robe? Samo niste objasnili dve stvari: koju ja to “dodat(n)u vrednost” stvaram konzumirajući vodu iz gradskog vodovoda u svom domaćinstvu da bih na nju morao da plaćam PDV? A zatim – da li je tačno ili nije da pošto se PDV plaća na CENU vode (struje, itd…) – da to automatski u slučaju poskupljenja DVA poskupljenja a ne jedno, kao kada bi bio u ceni? Najzad i treće, što nije pitanje nego konstatacija, da smo 2005. godina mogli da živimo bez (lopovskog) PDV-a a da su te priče o izbegavanju plaćanja poreza i fantomskim preduzećima nastale nakon što su isti koji su uveli PDV ukinuli SDK i da dok je postojao SDK tako nešto baš nije bila česta pojava, jer je postojala KONTROLA???

OSTAVITE KOMENTAR