Novogodišnji aranžmani u Subotici i na Paliću skoro rasprodati

Novogodišnji aranžmani u Subotici i na Paliću uglavnom su rasprodati. U najpoznatijim restoranima i hotelima ostalo je tek poneko slobodno mesto.

Subotica i Palić 2016. dočekuju sa punim kafićima, restoranima i hotelima. Turista će u decembru biti za petinu više nego prošle godine.

9440-subotica-nova-godina

„Pored domaćih gostiju iz Beograda i Novog Sada, veliki je broj gostiju i regiona – Mađarske i Slovenije, a stižu i organizovane grupe turista iz Bugarske“, kaže Ivana Anđelković, direktorka Turističke organizacije Subotice.

U najvećem subotičkom hotelu takođe su zadovoljni interesovanjem turista za novogodišnje praznike.

„U Balskoj dvorani gde će goste zabavljati Goca Tržan sa bendom i od 300 sedećih mesta, smo oko 90 odsto popunili. Što se tiče smeštajnih kapaciteta popunjeni smo 100 procentno za 31. decembar“ kaže  Branimir Cigale, direktor prodaje hotela „Galerija“ u Subotici.

U vili „Majur“ i ergeli Kelebija, pokraj srpsko-mađarske granice, u oktobru su rezervisana sva slobodna mesta za novogodišnju noć.

„Možemo se pohvaliti da, sem gostiju iz Srbije, imamo goste iz Rumunije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Ono što je još nezaboravno je piknik na Ergeli Kelebija 1. januara kada gosti uživaju uz bačke specijalitete, tamburaše, vožnju fijakerima, a ako bude snega i u vožnji saonicama“ navodi Jelena Rodić, menadžer „Vile Majur“.

Najveći turističko- ugostiteljski operater na Paliću rasprodao je sva mesta u svoja dva hotela i restorana.

„Ove godine smo se odlučili za trodnevne aranžmane koji počinju dočekom Nove godine. Gosti su uglavnom iz Beograda, imamo i nekoliko grupa Rumuna“, kaže Ljiljana Glavaš, direktor prodaje u „Elitte Palić“-u.

Najlepši objekat na obali palićkog jezera-Ženski štrand – biće takođe pun za novogodišnju noć, a mnogi će 1. januara na tom mestu potražiti relaksaciju uz kafu, pogled na jezero i labudove.

Lokalna samouprava organizuje doček Nove godine na glavnom gradskom Trgu u Subotici uz muziku po izboru di-džejeva, vatromet i valcer u ponoć.

 

RTS

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

21 + = 28

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 14 ?
Please leave these two fields as-is: