Nudi se posao za zidare u Nemačkoj

Zidarski posao je danas više od mešanja maltera i slaganja cigli. Zidari u Nemačkoj imaju dobre šanse na tržištu rada, a i uslovi su solidni. Uprkos tome, dobrih kandidata za obuku nema mnogo.

zidar

Teško je naći dobre zidare. Izgledi za zapošljavanje su zato vrlo dobri. A i plata je dobra. „Pomoćni zidar u nemačkoj saveznoj pokrajini Donjoj Saskoj zaradi oko 17 evra po satu, što bruto iznosi oko 3.000 eura mesečno“, napominje Lutz Hollmann, šef gradilišta za Radio Sarajevo. To je predviđeno tarifnim ugovorima.

Naravno, iznos zarade zavisi od više faktora a ukoliko je neko zainteresovan za rad u Nemačkoj, po struci je tesar, zidar ili armirač, poseduje pasoš Evropske unije, Miloš Stanojević je neko ko mu možda može pomoći. Njegov oglas za posao prenosimo u celosti:

„Potrebni su tesari, zidari i armirači za rad u Nemačkoj sa pasošem Evropske unije. Pozvati na broj 0649309744, Miloš Stanojević“

PR tekst

 KOMENTARI

  1. Lenin kaže:

    Šta je bre?Migranti Madam Anđinog kupleraja nisu za zidare?Svi su visoko obrazovani kadrovi?Buduće kalife?

  2. Sinisa kaže:

    Ajmo bre!!

  3. Knecht Ruprecht kaže:

    Kao prvo migranti sa Bliskog Istoka nemaju resen boravisni status, i nemaju nikakve dokumente, prema tome oni nemaju ni radnu ni boravisnu dozvolu. Kao takve zaposliti ih je zabranjeno i kaznjivo. Kao drugo ni jedan poslodavac nije zainteresovan da zaposli nekoga ko moze svakog trenutka biti deportovan iz zemlje jer ne ispunjava uslove za azil ili izbeglicki status. Broj migranata koji stvarno dolaze iz Sirije i ratnih podrucja je daleko manji u odnosu na ekonomsku migraciju iz ostalih Azijskih i Africkih zemalja i oni ce svi biti pre ili kasnije vraceni nazad. Trenutno je najveci problem sto Sevrnoafricke zemlje, zatim Pakistan, Afganistan itd odbijaju da prime nazad svoje gradjane. Mene licno iritira taj telefonski broj na koji treba da se jave kandidati. Sama cinjenica da iza svega stoji neki „nas“ covek je dovoljna da se ukljuce sva alarmna zvona. Mislim da je mozda najbolji nacin za odlazak da se u domovini potrazi dobar prevodilac ili sudski tumac, da mu se posteno plati honorar i da on napise jedno cirkularno pismo, u kome kandidat daje svoje iskljucivo i samo za posao relevantne podatke, kao kvalifikacija, radno iskusto itd. i koje se onda salje na adrese gradjevinskih firmi u Nemackoj. Adrese se mogu naci bez problema preko interneta. Preostaje jos da se sackeka rezonanca na poslata pisma. Ovaj nacin nekome mozda izgleda komplikovan i zaobilazan, ali je garantovan ozbiljan i siguran. Narod kaze – Preko prece, naokolo blize.

OSTAVITE KOMENTAR

2 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: