O rekonstrukciji stadiona

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem,završila je dvodnevnu posetu fudbalskim regionima u Srbiji. Letos ambiciozno najavljivana kompletna rekonstrukcija desetak stadiona u zemlji, reklo bi se, nije odmakla od početka. Da se podsetimo, projekti su trebali biti gotovi u oktobru, radovi početi sa prvim lepim danima naredne godine a sve bi bilo spremno za narednu sezonu. Već u oktobru je bilo jasno da to neće ići tako lako. Ponešto je rađeno u Jagodini i Kragujevcu ali se stiče utisak da se projekat "Stadioni grade Srbiju" , rasplinuo. Ipak, čelnici fudbalskog saveza kažu da su zadovoljni. Tomislav Karadžić je istakao:
– "Gradnja savremenog centra FSS u Staroj Pazovi odjeknula je po celoj Srbiji. Kaskalo se sa izgradnjom ovih objekata, sada idemo ubrzanim tempom i siguran sam da neće proći dugo vremena kada ćemo se dičiti onim što su fudbalski ljudi uradili, nošeni svojim entuzijazmom i ljubavi prema fudbalu."

Slika

I stadion u Subotici čeka renoviranje i prilagođavanje evropskim standardima jer su ambicije FK Spartak, vrh tabele i plasman u evropske kupove. Najavljeni radovi obećavali su bajkovite promene na Gradskom stadionu i njegovoj okolini. Surova stvarnost nas opominje svuda oko nas : betonski skelet pozorišta, bazena…Možda je ipak realnije rešenje stadion prilagoditi minimumu evropskih propisa a velike snove nastaviti sanjati.

Jedna od ideja
SlikaKOMENTARI

  1. djomla kaže:

    Nadam se da ce se nesto desiti povodom ovog pitanja, ali sam poprilicno pesimista.

OSTAVITE KOMENTAR