Obeležavanje 110 godina FK Bačka

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, predsednik Skupštine Grada Slavko Parać i Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, primili su juce, u Gradskoj kući, predstavnike Fudbalskog kluba „Bačka 1901“, koji 3. avgusta 2011. godine obeležava 110. godišnjicu postojanja.

 

Predsednik FK „Bačka 1901“ Zoran Marković upoznao je gradonačelnika Vučinića i njegove saradnike sa tokom priprema za proslavu ovog, kako je rekao, i za Klub, i za Grad značajnog jubileja. On je najavio da će se svečana sednica Skupštine FK „Bačka 1901“ održati 3. avgusta, u Velikoj većnici Gradske kuće. Istog dana, na stadionu kod Somborske kapije odigraće se prijateljska fudbalska utakmica između „Bačke 1901“ i „Spartak Zlatibor vode“. Po njegovim rečima, program obeležavanja jubileja FK „Bačka 1901“ počinje promocijom u Fudbalskom savezu Srbije, u Beogradu, 20. jula i trajaće tokom narednih 12 meseci. Čestitajući jubilej, gradonačelnik Vučinić je istakao da je Grad Subotica ponosan na 110 godina bogate sportske istorije Fudbalskog kluba „Bačka 1901“, jednog od najstarijih fudbalskih klubova u Evropi i naglasio da mu je drago što će se značajna godišnjica subotičkih „crveno-belih“ obeležavati dostojanstveno i tokom cele naredne godine.

 

Podseti se : FK BAČKA – Zlatno doba (1901-1926.)KOMENTARI

 1. fandjo kaže:

  Bruka i sramota…
  FK Bačka 1901, najstariji fudbalski klub u Srbiji, juče je navršio 110 godina postojanja!!!
  To je za čast i ponos, ali bruka je LJIGAVA izjava ovdašnjih ljigavih medija da podršku obeležavanju jubileja pruža Fudbalski savez Srbije (FSS)….
  A ovo je bruka. Najviši zvaničnik po rangu, ako sam dobro obavešten, bio je g. Modest Dulić,  Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, a koji je slučajno i naš sugrađanin
  Drugi naš sugrađanin, T. K. (slučajno predsednik FSS, a namerno predsednik UO Partizana), bio je sprečen da prisustvuje ovoj svečanosti jer je verovatno imao neka pametnija posla. Recimo, da posmatra kako je Partizanova milionska investicija u sinoćnjoj utakmici odletela u vetar…
  Sve to mogu da razumem. Mislim, da je izvesni T.K. bio sprečen… Ali ne mogu i neću da razumem da taj isti T.K. (slučajno na funkciji predsednika), nije zadužio nekoga ispred FSS da kaže neku lepu reč, ako se već lično nije udostojio da dođe i čestita ovaj jedinstveni jubilej. Pa predsednici uvek imaju nekakve potpredsednike, nekakve sekretare i štatijaznamkoga….
  Kao što rekoh BRUKA i SRAMOTA za Suboticu da ima ovakvog „subotičanina“!

 2. dasHHa kaže:

  @fandjo potpisujem tvoj komentar…kao sto rekoh na drugom topicu:Zemlja dembelija-papazjanija-đuveč tvorevina!!

 3. fandjo kaže:

  Uh… izvinjavam se. Omakle su mi se neke greške, pa da to odmah ispravimo…

  Ime g. Modesta Dulića upotrebio sam isključivo u POZITIVNOM kontekstu i molim da tako shvatite taj deo teksta.
  Za maloletnog T.K. (slučajno na funkciji predsednika FSS) potkrala mi se greška jer isti NIJE predsednik UO Partizana (kako sam napisao) nego je BIO predsednik FK Partizan sve do SLUČAJNOG izbora na sadašnju funkciju.

   

 4. znam sve o fudbalu u Subotici kaže:

  izvini FANDjO ali moram da te ispravim (ali ne zato što branim T.K.-a) ali je ipak  u Velikoj većnici Gradske kuće na svečanoj skupštini FK Bačke 1901 ispred F.S. Srbije a ujedno i ispred F.S. Vojvodine bio predstavnik Ratko Borovnica (koji je na funkciji predsednika FSV), čiji govor moram da podelim sa Vama jer je meni više nego duhovit (s’ obzirom da znam stanje u FK“Bačkoj“ kao i u ostalom subotičkom fudbalu – ako je nešto od njega i ostalo – mislim na fudbal)
  „Čast mi je što sam danas sa Vama i na ovoj jubilarnoj proslavi. Bačka je uspela malo da se reorganizuje i očekujem da se što pre plasira rang ili dva više gde joj je mesto. Malo klubova u Vojvodina ima samostalnih prihoda kao Bačka, dobru infrastrukturu i dobru školu fudbala, jedino par Superligaša. Mislim da klub mora više da se okrene prema Spartaku i da uz pomoć i saradnju sa subotičkim superligašem ostvare plasman u Prvu ligu. To je plasman koji vam želim za rođendan.“ … nekima će ovaj govor možda biti i ironičan … 🙂

 5. prle kaže:

  Ja mislim da bi trebalo neki spomenika da stavimo pored plave fontane. Npr fudbaler u backa dresu sutira loptu. Aaaaaaaah kako bi to lepo bilo.

 6. dragan kaže:

  Nije li taj Markovic i direktor Trznice, nekog Kosarkaskog kluba, pa sad i Backe? Pa onda njemu treba spomenik kod plave fontane! Markovic spomenik, aaaaah kako bi to bilo lepo!

 7. fandjo kaže:

  Zahvaljujem se na ispravci i dopuni.
  Kratko i jasno. Ratko Borovnica ispred FSV…
  Svaka čast i FSV i Modestu Duliću, ali su oni zvaničnici SAMO Vojvodine. Da me ne shvatite pogrešno za naglašavanje reči „SAMO“, napraviću malu digresiju…. Tvrdi se da je kragujevačka gimnazija najstarija u Srbiji. Osnovana je 1833. godine.
  Ako znamo da je subotička gimnazija osnovana 1795. godine, onda mi nije jasno ZAŠTO se tvrdi da je kragujevačka starija? Kao da Vojvodina (Subotica) nije deo Srbije…
  Dakle, da rezimiramo, FSS je najviša fudbalska institucija u Srbiji, a tzv. naš sugrađanin je na funkciji predsednika FSS…. Nije mi jasno da li je FK Bačka 1901 SAMO vojvođanski (i subotički) klub, pa je ovaj jubilej LOKALNOG karaktera ili je klub ipak u sastavu Srbije…?!
   
  To je zapravo suština onoga što sam hteo reći. Sve ostalo o čega sam se „očešao“ ostaje neizmenjeno;
  – da su subotički mediji LJIGAVI – jesu,
  – da je fudbal u Srbiji pao na najniže grane – jeste,
  – da se u fudbalu nakupilo „ĐUBRETA“ (previše afera, a premalo rezultata) – i to jeste
  – da je neophodna reorganizacija FSS (pre svega čelnika) – jeste.
   
  I mogli bi tako u nedogled…

 8. fandjo kaže:

  Zoran Marković jeste direktor AD Tržnica i jeste predsednik FK Bačka 1901 od decembra 2010. godine i ne vidim šta je u tome problem ako DOBRO radi poverene poslove?! Ne postoji sukob nadležnosti.
   
  Priče jeste NEKO rekao i jeste NEKI klub su obična zlonamerna naklapanja, a primedba oko spomenika nimalo nije duhovita već je neukusna…
  P.S. izvinjavam se ako ovaj post deluje uvredljivo.

 9. dragan kaže:

  fandjo: U pravu si otkad su njega stavili sve nam bolje ide, pa iz tog razloga mislim da su u pravu ovi sto oce da mu dignu spomenik.
  PS: treba mu reci kad je vec direktor da u emisjima vise odgovara umesto politicara Zvekica, jer neko ce pomisliti da je postavljen po politickoj liniji i da se nista ne pita.

 10. Informer kaže:

  Bačka i Spartak bratski 1 : 1

  Ajmo vozić malo


OSTAVITE KOMENTAR

18 + = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: