Obezbeđen novac za nastavak radova na Pozorištu

Fond za kapitalna ulaganja obezbediće 150 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta. Za portal GradSubotica, direktor Fonda Nebojša Malenković je rekao da je ideja da se završe svi kapitalni projekti, a Narodno pozorište je jedan takav projekat. Danas je u Subotici održan kratak sastanak tim povodom, na kome je pored gradonačelnika i direktora Fonda prisustvovala i direktorka Narodnog pozorišta.

 

– Obaveza grada je da se uskladi projekat sa vremenom u kome se živi, kao i realnim potrebama grada. Radna grupa je sa tom idejom imala jedan sastanak i očekuje se još jedan. Početkom građevninske sezone nastavljamo radove. Zajednička ideja je da u naredne tri godine Subotica dobije pozorište – rekao je gradonačelnik, Modest Dulić.

 

Izgradnja i rekonstrukcija Narodnog pozorišta je nadnacionalni projekat, kako za Subotičane, tako i za Vojvodinu i Srbiju.

 

– Objekat treba da bude moderan i ispunjava uslove koji po karakteru treba da odgovara onima koji će ih koristiti. Ovo je projekat koji podrazumeva barem dve budžetske godine. Pre svega treba svesti radove na normalnu meru i videti koliko još novca nedostaje. Fond će izdvojiti 150 miliona dinara za nastavak radova, što je dovoljno za ovu građevnisku sezonu- rekao je direktor Fonda za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković.KOMENTARI

 1. pauk kaže:

  Zanima me jedno dal su provereni racuni lokala koji su radili u proslom pozoristu i dal je pozoriste sruseno iz tog razloga, kako niko ne bi imao uvid?

 2. freelancer kaže:

  Hm. A da nije to počela predizborna kampanja? M’s’m to… “Rešavanje” pitanja Palića, “završetak” pozorišta itd… Ono što je djomla napisao u svom komentaru za skelet kraj OU je ok. Medjutim, dok NE VIDIM tu mašineriju, nije da ne verujem, ali…

  Daleko od toga da sam pesimista. Nikako. Recimo samo, optimista sa iskustvom…

 3. zeljko kaže:

  ko li ce ovaj put da omasti brkove sa ovim milionima ? 😛

 4. Ivan kaže:

  And it’s gone… Ko je gledao south park razumece. S13E03 Margaritaville

 5. Ervin kaže:

  U naredne tri godine…He,pa to smo slusali i pre tri godine… 🙂

 6. tomig kaže:

  Pare su obezbeđene onda kada su na računu…. ali izvođača.

 7. suboticanin kaže:

  Jako smo svi umorni od pozorista, pljacke, mazanja ociju i ostalih rabota. Verovacemo samo kada budemo odgledali premijernu predstavu. Jedno ogromno FUJ svim politicarima ovog grada unazad 20 godina!

 8. ... kaže:

  Hahahahaha!!!!
   

 9. Anonimni kaže:

  Bilo bi divno kada bi bilo dovoljno hrabrosti, da se sadasnja betonska konstrukcija “skrati” za dva sprata, ili da se jednostavno izmesti negde drugde, pa da zasijaju one predivne secesijske gradjevine koje se sada ne vide…i koje ce trajno ostati zaklonjene ovim betonskim predimenzioniranim “divom”.

 10. Magyar kaže:

  Neznam sta je podstaklo ovaj fond da odvoji tolko para ali se nadan da je sledece ulaganje u bazen na dudovoj sumi.

 11. balfasz kaže:

  Verovatno ja sitnicarim, ali se svakako borim sa gramatikom i vremenima…
  U naslovu pise da su sredstva obezbedjena, a u prvoj recenici da ce se obezbediti… Neko je negde obecao da ce para biti… Takvih smo situacija imali vec u proslosti… u sadasnjosti svi radovi stoje, a ja ne zelim da predvidjam buducnost… jedino sto znam, da Subotica nema normalan bioskop, a u bioskopsku zgradu idemo da gledamo pozorisnu predstavu, koju su glumci spremali u nekoj bivsoj fabrici… malo izvrnuto, ne?

 12. ivan kaže:

  balfasz:

  Verovatno ja sitnicarim, ali se svakako borim sa gramatikom i vremenima…

   

  Subotica nema normalan bioskop, a u bioskopsku zgradu idemo da gledamo pozorisnu predstavu, koju su glumci spremali u nekoj bivsoj fabrici… malo izvrnuto, ne?

  malo fajin…

OSTAVITE KOMENTAR