Obezbeđeno dodatnih 1,9 miliona dinara za vilu Bagojvar

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, je preduzeću „Park Palić“ odobrilo sredstva u iznosu od 2.000.000 dinara za prvu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću.

 

Nakon raspisivanja javne nabavke za izvođača radova je izabrano građevinsko preduzeće „Cenzar“ doo iz Subotice koje je trebalo da uradi fasadu objekta.

CAM00159

Međutim, zbog specifičnosti objekta, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture je izdao posebne uslove za postavljanje fasade, što nije predviđeno realizovanom javnom nabavkom koju je dobio "Cenzar". Zbog toga će se tokom dana raspisati nova i ona će obuhvatati radove na fasadi po preporukama MZZSK.

 

"Cenzar" je do sada odradio pripremne radove i radove na obijanju starog maltera.

 

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je obezbedilo i dodatnih 1.900.000,00 dinara za rekonstrukciju ovog zdanja. Ta sredstva će biti utrošena za zamenu stolarije, krova i oluka nakon čega će objekat spolja biti potpuno rekonstruisan.

 

Kako nam je rečeno u Park Paliću, oni u saradnji sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture intenzivno rade na rekonstrukciji ovog značajnog objekta, te se  očekuje da će posetioci Palića Vilu Bagoljvar u svom rekonstruisanom izdanju videti početkom ove turističke sezone.KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Imam utisak da su svi ovi "javni gradjevinski poslovi" veoma skupi

 2. djomla kaže:

  Za javnu nabavku je bilo obezbedjeno 2 miliona, ali je izabrana najniža ponuda u vrednosti od 1 milion dinara koju je dao Cenzar. Međutim, Cenzar kada je davao tu ponudu nije imao specifičan zahtev Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture a u vezi izrade fasade pa je dao cenu obicne fasade – koja se radi na bilo kom drugom objektu.

   

  Zbog toga se radi sve ispočetka gde će biti tačno definisan način postavljanja fasade, broj slojeva, materijal, tip… Nemam precizne podatke iz tog zahteva pa ne mogu ni da procenim kolika je realna cena tog posla.

 3. Petar.SU kaže:

  2 miliona dinara za grube radove (malterisanje fasade sa obijanjem i kompletno novi krov?) Meni se ovo cini malo preskupo na prvi pogled ali dobro..

 4. jeca kaže:

   

  Petar.SU:

  2 miliona dinara za grube radove (malterisanje fasade sa obijanjem i kompletno novi krov?) Meni se ovo cini malo preskupo na prvi pogled ali dobro..

   

   

  Nauci da citas. Prvo nije 2 nego 1 milion a drugo nije ni tih milion jer se ugovor raskida i bira novi izvodjac sa novim zatevima. 

   

  Predji na politiku, tamo dominiras…

 5. emanuel kaže:

  I … fasada propada jer nema oluka, prokišnjava, krov ne valja … voda prolazi "gde stigne" i vlaži zidove …  što je i bio i razlog propadanja ove zgrade … e sada kako je to osnov problema Zavod je mnogo godina ( pre nastanka ove smejurije od Park Palića ) izdao rešenje koji ima drugačiji redosled rešenja problema … od kade koja će da reši problem vode, do rešavanja unutrašnjosti, pa onda fasade. 
  A ovde se krenulo unazad … idemo FASADU prvo … sa najjeftinijom mogućom ponudom … pa ćemo da rešimo sve to za +- 900,000 dinara ( to beše prihvaćena ponuda).
  Iako je Zavod za zaštitu intervenisao ..nije ništa konkretno rešeno … nastavlja se popravka Vile jer sredstva moraju da se "potroše" … a to što će nakaradno sve da se uradi kao i ostale stvari … nikom ništa … 
  Ode Bogoljvar

OSTAVITE KOMENTAR