Obijena ambulanta na Paliću

Tokom noći 10.12.2012. obijena je ambulanta na Paliću. Pored načinjene velike materijalne štete, ukradeni su kompjuter, faksimili ordinirajućih lekara, recepti, pečati i veliki broj ampularnih lekova iz ambulanti opšte medicine, dečije ambulante i sa stomatologije.
Uložen je veliki napor da se ambulanta tokom današnjeg dana ne zatvori i da nastavi sa radom.

 

Mole se građani iz Mesne zajednice Palić za strpljenje i razumevanje jer će u ambulanti raditi po jedan lekar u smeni. Kada se situacija bude normalizovala, građani će biti obavešteni.

 KOMENTARI

  1. Double P kaže:

    I GDE JE SADA BATMAN KADA NAM TREBA ???!!!

  2. freelancer kaže:

    Da budemo malo realni…

    Na Paliću se, manje više, zna ko je ko. Razume se, filozofija palanke radi svoje pa je tako ogovaranje, spletkarenje, uopšte bavljenje tudjim životima omiljeni “sport” “inteligentnih” Palićana (mada ni u gradu nije ni za jotu drugačije). Ipak, nije uopšte teško zaključiti KO je od Palićana potencijalni “kandidat” za provalnika. Ljudi, nema ovde 5.000 omladinaca. Ne znam da li nas UKUPNO toliko ima na Paliću. ZNA se ko je narkoman, kockar, muljator, problematičan, ultra četnik ili ultra ovaj-onaj… Ali… U celoj priči zapanjuje inertnost policije. Ako treba da vas oderu, jer vozite biciklu po BICIKLISTIČKOJ stazi bez lampe (na primer), odraće vas bez pardona. Ako krenete iz centra Palića i “zaletite” se “jureći” 42 km/h preko pruge, odraće vas. Ali, ako vam udju u stan i pokupe lovu ili stvari, pitaće “kolika je vrednost? 15.000? nismo nadležni.” Pri tome se čak i ZNA počinilac, ali…

    Dakle, da ima VOLJE, da je to interes ili IMPERATIV ako hoćete, za jedno poslepodne bi pohapsili sve bitange u gradu, Paliću, a i šire… Pitanje: a gde da ih strpaju? Zatvori su ionako prebukirani. Bitange, nasilnici pa čak i ubice se amnestiraju i pomiluju (kao nedavno) i s pravom se čovek zapita. “A gde sam tu ja? Moja bezbednost? Sigurnost moje imovine?”, a da ne govorim o sigurnosti opštih i zajedničkih dobara… Kriza morala (ili njegova potpuna odsutnost) uzima svoj danak, a ni izgledi za budućnost nisu mnogo bolji. Šta je onda rešenje? promena zakona? Zakorači u moje dvorište neovlašteno i… metak u čelo (ali ako to uradiš VAN dvorišta – doživotna robija). Čuvari (ili obezbedjenje) objekata isto: ušao si neovlašteno, PROVALIO – puc i gotovo. Posle treće glave, četvrti će razmisliti pre nego što napravi glupost. Ovako… na dobrom smo putu da stignemo Ameriku. Naime, Amerika je po svim statistikama (bez obzira o čemu se radi) prva samo u tri stvari (slovima i brojem: 3 – tri), visini dugova, izdvajanju za vojsku i broj vojnika u stranim zemljama I…. broja ROBIJAŠA u odnosu na broj stanovnika u državi. Pa vi vidite.

OSTAVITE KOMENTAR