Obilazak Y kraka

Ministri za infrastrukturu i zaštitu životne sredine i prostorno planiranje, Milutin Mrkonjić i Oliver Dulić obišli su radove na izgradnji obilaznice oko Subotice, poznatije kao Y krak. Mrkonjić je rekao da će severni Koridor 10 biti izgrađen do 1. maja 2011. godine, a Y krak do kraja ove godine. Posao je dobio domaći konsorcijum koji predvodi Preduzeće za puteve "Beograd", a vrednost radova je 10 milijardi dinara.
– Ja kao Subotičan obećavam da sada nas ništa ne sprečava da izgradimo obilaznicu i završimo koridor – istakao je Dulić.
Ministar za infrastrukturu, Milutin Mrkonjić je najavio da će ove godine naša zemlja da postane veliko gradilište. Politika ministarstva je da domaće firme rade i grade puteve, a ja verujem da će naredne nedelje ovde biti mašine kompanije “Vojput” rekao je Mrkonić.
Ministarstvo za infrastrukturu Srbije potpisalo je sa konzorcijumom u kojem su Preduzeće za puteve Beograd, Putevi Užice, Planum i Borovica ugovore o izgradnji 108 kilometara autoputa na severnom kraku koridora 10. Radovi vredni 10 milijardi dinara, koje finansira Vlada Srbije iz budžeta, počeli su danas, a rok za završetak je 270 dana.Jelić Boro generalni direktor PZP “ Beograd” istakao je da su oni spremni za gradnju puteva.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR