Obilaznica gotova do kraja 2013. ?

Ministar Milutin Mrkonjić najavio je raskidanje ugovora sa izvođačima radova na izgradnji putnog Koridora 10 ukoliko se ne budu poštovali rokovi izgradnje.

 

Mrkonjić je novinarima u Vladi Srbije kazao da će se to desiti “vrlo brzo, prvom prilikom”, ako se ugovori ne budu poštovali, navodeći da sezona radova počinje ovog meseca i da će se stanje na terenu, odnosno ko ne ispunjava obaveze brzo utvrditi.

Direktor preduzeća Koridori Srbije Dmitar Đurović potvrdio je da može doći do raskidanja ugovora i da najviše problema ima na istočnom kraku Koridora 10, od Niša prema granici sa Bugarskom, gde je glavni izvođač radova austrijska Alpina.

 

Govoreći o drugim poslovima na Koridoru 10, Đurović je naveo da je na severnom delu Koridora 10 ostalo da se uradi krak od Kelebije do petlje Subotica jug u dužini od 22,3 kilometra. Za sada je završeno 30 odsto puta, a planirano je da radovi budu gotovi do kraja 2013.

 

Đurović je istakao da je pojačan nadzor radova, u okviru Koridora Srbije osnovan je tim koji kontroliše projekte, a poslovodstvo je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima vlasti.

 

“Ukoliko se problemi oko izgradnje Koridora 10 ne reše, Srbija može izgubiti poverenje stranih investitora da ima potencijal da izvede osnovne strateške radove”, kazao je Đurović.

 
“Garantujem da neće biti korupcije”
 

Na opasku novinara da se u Srbiji u saobraćajnoj infrastrukturi nije dovoljno uradilo, Mrkonjić je kazao da to nije tačno, s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

 

“U Hrvtaskoj je za 14 godina (u saobraćajnoj infrastrukturi) napravljeno ono što je napravljeno, ali je pet ministara u zatvoru”, rekao je on i naglasio važnost tenderskih postupaka.

 

Mrkonjić je istakao i da dok je on ministar “niko neće dobiti posao bez tendera, jer to garantuje da neće biti korupcije”.

 

B92KOMENTARI

 1. Ice kaže:

  Hahahaha dobar vic…

 2. ptičija memorija kaže:

  ptičija memorija:

  Sigurna sam da se mogu pronaći mnogo, mnogo istih, ili veoma sličnih izjava i Mrkonjić Milutina i Dulić dr. Olivera u mnogo, mnogo poslednjih godina, nekih se živo sećam, kao moja karijera zavisi od toga, te ako ne bude gotovo do xy datuma, podneću ostavku….. Veštiji i idealisti, koji misle da to nešto vredi  mogu pronaći i linkove

  Ah, ipak evo jednog 
  http://istinomer.rs/izjava/y-krak-godine-x/ 

 3. Andrija kaže:

  I opet Hrvatima bolje…. I putevi napravljeni  i ministri u zatvoru…. duplo dobro.
  A mi ni jedno, ni drugo….. 

 4. suboticanin kaže:

  rado bih i u srbiji da vidim sto vise ministra u zatvoru…

  zasluzili su!

 5. zorandjala kaže:

  suboticanin:

  rado bih i u srbiji da vidim sto vise ministra u zatvoru…

   

  zasluzili su!

  ja bih radije video one sto su glasali za njih kako lopatom prave puteve. sad opet se nejavlja niko a oni nisu pokrali izbore.

 6. dep kaže:

  mrkonjic ce biti smenjen zato sto je jedan od najslabijih ministara u vladi tako da od ove price nema nista

 7. stormwatch kaže:

  A da vas ja pitam nesto pticije memorije, da li se secate Velje Selje Ilica koji je dosao 2005. i derao se kako mu je obilaznica oko Subotice prioritet? Nesto se ne secate toga iako se secate, a? 

 8. ptičija memorija kaže:

  Izvinjavam se, al ne znam ko je Velja Selja, mada mislim da i nije baš mnogo bitno, sigurna sam da je bilo i drugih koji su lagali. Da li  je po Vašem mišljenju olakšavajuća okolnost za pomenute to što je i neko treći lagao? Po mom, baš i nije.

 9. lala kaže:

  za razliku od ovih sto obecavaju kako kazes selja velja je uradio za sumadiju mnogo trebas otici i videti

OSTAVITE KOMENTAR