Obnavlja se ekonomski institut u Subotici

Ekonomski fakultet u Subotici i Regionalna privredna komora (RPK) Subotica zajednički će obnoviti rad nekadašnjeg Ekonomskog instituta u Subotici otvaranjem preduzeća “Poslovna ekonomija i logistika”.

 

Predsednik RPK Subotica Slobodan Vojinović je rekao novinarima da će ova institucija imatie zadatak da obezbedi spregu između teorije i prakse.

 

“Sasvim je prirodno da se udružimo jer je ovakva institucija je potrebna našoj privredi. Njen zadatak biće da ponudi rešenja za unapređenje poslovanja preduzeća, ali i za sanaciju, uz izgradnju strategija ne samo kolektiva, nego i asocijacija i lokalnih samouprava,” rekao je Vojinović.

 

Prema Vojinoviću, ova institucija radiće u sklopu Ekonomskog fakulteta u Subotici i zapošljavaće stručnjake iz privrede i sa fakulteta koji će imati određenu odgovornost za projekte koji im budu povereni.

 

Prema predloženom rešenju, naime, uspešnost projekta, a samim tim i njegova naplata, vezuje se za uspešnost njegove realizacije u praksi.

 

TanjugKOMENTARI

 1. h_d kaže:

  Reductio ad absurdum je činjenica da će  Regionalna Privredna Komora, kao samozvani reprezent privrednika osnovati profitno privredno drustvo. I ko ce raspolagati profitom drustva? Osnivaci u vidu zainteresovanih strana ili fizicka lica, reprezenti u istom? Taj Slobodan Vojinovic je ko? Ko ga je uopste postavio na tu funkciju, kome je odgovoran, koga zastupa? Pritom govori da će ta ‘institucija’, koja bRe institucija, doo nije institucija nego privatno lopinsko udruženje…

  Što se tiče Ekonomskog faxa, pa oni bi trebali da su u funkciji razvoja privrede sami, da pod trzisnim uslovima nude usluge zainteresovanim privrednim subjektima, ali tamo nema lica koji zna popuniti virman, a ne voditi neko privredno drustvo.

  Smrdi to na isisavanje zajednickih para od par jarana izbosne.

   

 2. freelancer kaže:

  Ne razumem svrhu postojanja RPK. Svrhu funkcije “predsednika”. Osim što pouzdano znam da su izuzetno dobro plaćeni u toj “ustanovi”, pitao bih, a šta KONKRETNO oni doprinose ekonomiji grada, regiona, države uopšte? Ja samo vidim neke rezultate. Ekonomija propala, država na ivici bakrota (spasila se opet nekom pozajmicom, ali će i ona doći na naplatu… i ?), “strani investitori” porobljavaju domaće ovce…  ŠTA je konkretan rezultat rada RPK?

 3. Zdravko kaže:

  Znam da je 70-ih bila planirana gradnja zgrade Ekonomskog instituta.Iznenadilo me je da je isti kratko funkcionisao i da je ugašen.
  E sad nisu ni instituti onakvi kakvi su nekad bili.Uglavnom se bave revizijom poslovanja,procjenama vrijednosti kapitala i sl. 

OSTAVITE KOMENTAR