Obračun koalicije doveo do destebilizacije Srbije, kaže SVM

Savez vojvođanskih Mađara smatra da je obračun stranaka u vladajućoj koaliciji doveo do teške destabilizacije političke situacije u zemlji.

Slika

"Želimo skrenuti pažnju, da se eventualnim padom Vlade Republike Srbije nanosi nenadoknadiva šteta evropskim integracijama Srbije, odvraćaju strane investicije, ugrožavaju skromni rezultati privrednog oporavka, što će za posledicu imati dalje pogoršanje ionako teškog materijalnog položaja građana Srbije." navode iz ove stranke.

SVM poziva vladujuće stranke da preduzmu odlučne korake ka ispunjavanju kriterijuma za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

"Pozivamo najuticajnije stranke izborne liste „Za Evropsku Srbiju“ da umesto nastavka strančarenja, u najskorije vreme zatvore pitanje rekonstrukcije Vlade Republike Srbije, da smene neuspešne ministre, posebno one koji su bili akteri brojnih finansijskih afera i da na ovaj način pokažu odgovornost i brigu za građane i državu. Pozivamo naše koalicione partnere da, umesto izazivanja prevremenih izbora, u okviru resora koje vode preduzmu odlučne korake ka ispunjavanju kriterijuma za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, da bez odugovlačenja izvrše potpunu reviziju reforme pravosuđa, da putem ukidanja blanko ostavki vrate poverenje javnosti u Skupštinu Srbije, da predlože donošenje zakona o izvornim prihodima Vojvodine, zakona o vraćanju nepravedno oduzete imovine Vojvodini, lokalnim samoupravama i građanima Srbije, kao i da napokon započnu realizaciju svojih predizbornih obećanja o otvaranju više stotina hiljada novih radnih mesta i povećanju standarda. Savez vojvođanskih Mađara će istrajati da bude pouzdan partner na ovim poslovima"- navodi se u saopštenju SVM-a koji je potpisala njihova pres služba.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

36 + = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: