Obuka novinara o održivom razvoju

Kabinet potpredsednika Vlade Republike Srbije za evropske integracije Božidara Đelića juče je organizovao  kroz projekat „Podrška sprovođenju Nacionalne strategije održivog razvoja“, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji i NUNS-om, obuku za novinare nacionalnih i regionalnih elektronskih, pisanih i internet medija.

 

Na  seminaru predavači su bili Darinka Radujević koordinatorka projekta „Podrška sprovođenju Nacionalne strategije održivog razvoja RS“ pri Kabinetu potpredsdnika Vlade za evropske integracije, Milisav Pajević urednik ekološkog biltena „Eko Nec“ i novinarka RTV Yueko, Sandra Iršević.

 

Obuka je imala za cilj da novinare upozna sa konceptom teme održivog razvoja i primerima iz prakse, kao i da ih motiviše da uvrste ove teme u svoje programe, da ih prate na sistematičan način i stečena znanja primene u svakodnevnom radu.

 

Novinari su kroz aktivno učešće i praktičan rad upoznati sa stanjem na našoj medijskoj sceni po pitanju tema u vezi sa održivim razvojem i načinima za njegovo unapređenje.

 

S obzirom na ulogu medija u informisanju i podizanju svesti o značaju uključivanja javnosti u proces donošenja odluka i neophodnosti promene navika u svakodnevnom životu, mediji su jedan od ključnih partnera za dostizanje održivog razvoja zemlje.

 

Obuci je prisustvovalo 20 novinara nacionalnih i regionalnih medija, a tokom popodneva Vojislav Stefanović i Ivana Radmilac su održali praktičnu vežbu za novinare i predavanje na temu analize medijskih priloga o održivom razvoju.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR