Očistimo Suboticu-Palić

Zborno mesto za akciju "Očistimo Srbiju"-"Očistimo Suboticu" bilo je u 9 časova na Paliću kod Velike Terase. Ovaj turištički deo Palića je već dovoljno uređen i osim ponekog pikavca, od smeća se ništa drugo nije moglo naći. Volonteri su bili podeljeni u 11 grupa za čišćenje kritičnih lokacija među kojima je Vikend naselje, avanturistička staza…
Međutim, jezero je druga priča. Već pri samom pogledu na "žabokrečinu" koja pliva dovoljno je da odvrati turiste od ideje da se okupaju. A kako bi jezero bilo čišto, volonteri čamcima su sakupljali kese, papir i drugi otpad koji pliva po vodi, dok su dva člana Ronilačkog kluba "Spartak" iz vode izvadili flaše i drugi manji otpad. U ovom slučaju najbolje su bile mesne zajednice koje su organizovale da pored čišćenja kose travu i urede okolinu. Koliko je smeća sakupljeno znaće se u utorak, jer se još u ponedeljak može nosi otpad besplatno na deponiju. Sve u svemu, organizatori su zadovoljni-samo je pitanje da li će pojednici nastaviti da prljaju svoj grad i komšiluk, jer im je lakše baciti papir na zemlju, a ne u kantu?!

SlikaKOMENTARI

  1. Baltazar kaže:

    Postovani urednici ovog sajta. Odite lepo u Barsku ulicu na palicu i na pescanu plazu pa vidite kako su ovi "cistaci" skupili smece i ostavili tako sve da stoji na jednom mestu ! FUJ !

  2. Gost kaže:

    Molimo vas da obidjete ponovo vikend naselje i pogledate na sta to lici.

OSTAVITE KOMENTAR

26 + = 33

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: