Od 11. maja svi objekti PU „Naša radost“ počinju sa radom

Svi objekti PU “Naša radost” počeće sa radom 11. maja. Vrtići će svoja vrata otvoriti isključivo za decu čiji roditelji dostave potvrde o tome da je njihovo prisustvo nephodno na radnom mestu. Iz ove predškolske ustanove napominju da je tokom jučerašnjeg dana iskazana potreba za vrtićem za 1400 mališana. Rad vrtića biće organizovan u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i uz poštovanje svih mera zaštite od virusa kovid 19.

Budući da je veliki broj roditelja u Subotici iskazao potrebu za vrtićima, svi objekti PU “Naša radost” za manje od 2 nedelje počeće sa radom. U vrtiće će biti primana isključivo ona deca čija oba roditeljima vaspitačima dostave potvrdu od poslodavca da je njihovo prisustvo na radnom mestu neophodno. Kako napominju iz ove ustanove, roditelji će imati nekoliko dana od početka rada vrtića da ovu potvrdu dostave, a ukoliko to ne učine ni nakon 2-3 dana, njihovo dete neće biti primljeno u vrtić.

Iako još uvek nisu dobili zvanično uputstvo u kojem je detaljno objašnjeno na koji način će funkcionisati rad vrtića od 11. maja, iz PU “Naša radost” kažu da ono što se sa sigurnošću zna to je da će biti pooštreni uslovi koji se tiču održavanja higijene objekata i zaposlenih, a koji se tiču dezinfekcije i svih ostalih mera zaštite, kao i održavanja socijalne distance. Iz ove ustanove objašnjavaju da upravo iz tog razloga i počinju sa radom svi objekti i grupe, kako bi bio smanjen broj dece koja borave u vrtićkim grupama.

Iz PU “Naša radost” kažu da će kada vrtići počnu da rade, postupak dovođenja i odvođenja dece iz vrtića biti duži, kako bi se ispoštovale sve mere zaštite od virusa kovid 19. Kako napominju, roditeljima neće biti dozvoljen ulazak u objekat, već će decu predavati vaspitačima na samom ulazu, uz obavezno poštovanje razmaka od 2 metra.

Iz PU “Naša radost” poručuju da su svi njihovi objekti do sada dezinfikovani dva puta, te da su sve vreme za koje nisu radili redovno održavani i da će spremno dočekati prve mališane 11. maja.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

  1. Sherif kaže:

    A šta je sa školama?

  2. Vera kaže:

    ‘Uz obavezu poštovanja razmaka od 2 m’…ovo je za neku dobru karikaturu.

OSTAVITE KOMENTAR