„Od 17.3. i nepopularne reforme“

Nova Vlada će od 17. marta početi s reformama koje neće biti popularne, ali bez kojih bi državi vrlo brzo zapretio stečaj, ocenio funkcioner SVM Laslo Varga.

 

SVMGovoreći na predizbornom skupu ove stranke u Subotici, Varga je kao jedan od razloga za raspisivanje izbora istakao to što je Srbija “stigla do tačke gde se više ne može čekati, gde mora odlučiti šta se treba menjati i u kom pravcu”.

 

"Prvenstveno je potrebno reformisati velike strukture koje od 2000. godine niko nije smeo da dotakne. Ubeđeni smo da će 17. marta nova vlada početi sa reformama u oblasti penzionog, zdravstvenog, školskog sistema – znači onih struktura čije dovođenje u red neće doneti popularnost, ali bez kojih bi država vrlo brzo pala u stečaj“, rekao je Varga, a prenosi “Mađar so”.

 

Prema njegovim rečima, i za SVM i za vojvođanske Mađare od ključne je važnosti broj mandata koje će osvojiti, odnosno da “mandate osvoje sa tolikom podrškom koliko je potrebno da mogu uspešno predstavljati interese Mađara kad počnu reforme”.

 

Varga je naglasio da je cilj SVM-a da bude deo vladajuće većine, dodajući da još ne zna da li će imati neke pozicije u vladajućoj strukturi.

 

„Ne želimo ministarstva, ne želimo potpredsedničko mesto u vladi. Cilj nam je da imamo uticaj na izvršnu vlast, a svakako bismo želeli učestvovati u radu fonda za kapitalna ulaganja“, rekao je Varga, a prenosi “Mađar so”.

 

U vezi sa programom SVM-a, Varga je izjavio da ta stranka “pokušava da se drži realnosti i da se bavi pitanjima čije bi rešavanje moglo zavisiti od partije”.

 

Predizbornom skupu prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Jene Maglai, koji je istakao da grad nema snage da sam izgradi Narodno pozorište i druge velike infrastrukturne projekte, te da je zbog toga važno da “SVM ima što veću snagu u parlamentu jer se time meri i uticaj jedne stranke”.

 

B92KOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  kako vi znate sta ce i kako raditi nova vlada?

  kako vi znate ko ce biti u toj vladi?

  kakve vi, uopste, imate veze sa vladom??

  (mislim, da ne idemo na izbore ako se vec sve tako sigurno zna)

 2. evgenije kaže:

   

  Djuka:

   

  kako vi znate sta ce i kako raditi nova vlada?

  kako vi znate ko ce biti u toj vladi?

  kakve vi, uopste, imate veze sa vladom??

  (mislim, da ne idemo na izbore ako se vec sve tako sigurno zna)

   

  Ne znaju, samo se nadaju da ce biti deo vlade. Celu kampanju im se svodi na "molenje" Madjara da im daju glas kako bi skupili dovoljno da zajedno sa SNS formiraju vecinu.

 3. aco kaže:

  ne treba ni ici na izbore jer pobednik se unapred zna a nase neizlasenje ce im pokazati da nam je vec pun k…c politicara i njhovim lazni obecanja,neka nas vodi ko god hoce narodu ce uvek biti isto,stezati kais pa stezati a oni ce da uzivaju na vlasti i bogate se a meni je sve jedno bio to vucic,tadic,dacic ili neko cetvrti,

 4. pauk kaže:

  Da pobednik se zna.. A ovi nikako da odu u istoriju

  Na izbore izaci i iskrabati papir i to markerom… Ne beli listici.. vec da radi MARKER

 5. Lajčo kaže:

  I ko će nam onda doći na vlast ? Marker ?

  Bistar si ko BOZA.

 6. pravdoljub kaže:

  Izici na izbore i preskrabati listic..I tako nema vajde od politicara..

 7. Lajčo kaže:

  Ja sam za Šešelja

 8. pauk kaže:

  Samo da nam Seselj ne dodje… Odma cemo dobiti sendvice…

 9. pravdoljub kaže:

   

  Lajčo:

  Ja sam za Šešelja

   

   

  Ovde napišite odgovor… I ja sam, ali pod uslovom da bude normalan. Ako je to uopste moguce. Samo cisto sumnjam da ce ziv izici iz Haga. Ukoliko i izidje nebih mu zamerio nista da malo proceslja ove mutivode, ali nebih da opet nosim M70 AB2…

 10. Neša kaže:

  Po stavu funkcionera SVM Lasla Varge:

  "…za SVM i za vojvođanske Mađare od ključne je važnosti broj mandata koje će osvojiti…"

  "…cilj nam je da imamo uticaj na izvršnu vlast…"

  "…svakako bismo želeli učestvovati u radu fonda za kapitalna ulaganja…“

   

  A naivan narod ubeđen je da podršku tražite zbog njega kako inače predstavljate stvari!

 11. uuuaaa kaže:

  eto prdoljube(FASZIKAM)o ovome sam ti hteo pricati.da palis narod ali samo preko neta! smesan si coveculjak!!!!!

OSTAVITE KOMENTAR