Od „carinske mafije“ oduzeto više od 300.000 evra

Po naredbi tužilaštva za organizovani kriminal, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom zaplenila je više od 300.000 evra od pripadnika grupe poznate kao „carinska mafija“ na čelu sa vlasnicima preduzeća „Moraveks“ Žarkom R. i Dejanom A., rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

 

Policija je 31. maja uhapsila 22 pripadnika te grupe zbog sumnje da su preko carine u Subotici prilikom uvoza i carinjenja robe iz Evropske unije i evroazijskih zemalja lažnom dokumentacijom umanjivali cenu robe i umanjenjem poreza i carina oštetili budžet za više od milijardu dinara.

 

Najveći iznos privremeno je oduzet od Dejana K. 122.500 evra, 1.300 franaka i 800 dolara. Direkcija će tako čuvati i upravljati do kraja krivičnog postupka sa 31.070 evra koji su oduzeti od Žarka R., 15.100 evra od Dejana A., zatim 37.930 evra oduzetih od osumnjičenog Steve S. i 23.720 evra od Sinana Ć., rekao je Tanjugu državni sekretar ministarstva pravde Slobodan Homen.

 

Od vlasnika preduzeća „FA kompani“ iz Novog Pazara Almira F. oduzeto je 31.375 evra, od Branislava K. 32.750 evra, dok je od još od tri člana ove grupe oduzeto ukupno 20.000 evra, dodao je Homen. On je pojasnio da su svi osumnjičeni držali novac u gotovini i da je on zaplenjen prilikom pretresa njihovih firmi ili objekata stanovanja.

 

Novac je držan u najrazličitijim apoenima od pet do 500 evra i osnovano se sumnja da je proistekao iz krivičnog dela, naglasio je državni sekterar.KOMENTARI

 1. privatni detektiv kaže:

  od 22 osobe oduzeto 300.000 evra, cenim to sto je oduzeto i pozdravljam rad drzavnih organa. ali, poimenice je navedeno kolicina oduzetog novca. zar svote nisu smesne kada se pogleda koliko je od koga oduzeto??? A sta je sa bankovnim racunima? pokretnom i nepokretnom imovinom? bojim se da ne bude na kraju tresla se gora, rodio se mis… 

 2. f1petya kaže:

  meni je drago da se nesto desava  u pravcu korupcije i kriminala… mada se slazem sa time daje to verovatno mali deo onoga stosu zaradili…

   

 3. srbo kaže:

  …nezvanicno, za sada, privremeno oduzeto preko cetrdeset stanova u Srbiji, nekoliko eksluzivnih stanova na Crnogorskom primorju i stan u MONTE CARLU…

 4. Mrvica kaže:

  Samo toliko oduzeto?E moji panduri a  gde je pokretna i nepokretna imovina jel su to kupili od postenog rada.Gospodin Radonjic ima kucu vrednu pola miliona eura, par stanova  i kucu kupljenu prosle godine na moru i ko zna koliko automobila.A o bankovnim racunima da i ne pricamo zar to ne spada u lopovluk kojim su se bavili?

 5. Strongmen kaže:

  To je sitnica u odnosu na Kelebiju.Tamo je organizovana mafija,sprega carine i Policije.Isti dan kad je pohapsena „carinska mafija“ na Kelebiji je pao Kombi sa 5 Tona tekstila na ulazu i svi cute!!!!!!

 6. nsabi kaže:

  Na Horgošu… a ne na Kelebiji!

OSTAVITE KOMENTAR