Od danas vakcinisanje isključivo po zakazanim terminima

Od utorka, 26. januara na svim punktovima za vakcinaciju moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.  Termin za vakcinciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra. Nema nikakve potrebe niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.  

Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali. Molimo građane da poštuju procedure prijave i same vakcinacije jer je to najbolji način da svoju vakcinu dobiju svi, po utvrđenim prioritetima.  Zbog toga Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju iskključivo u terminu kada im je ona i zakazana.

Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno. Svi građani to mogu učiniti na adresi www://imunizacija.euprava.gov.rs. Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, putem kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.

Podsećamo sve građane Republike Srbije da bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju i što smo trenutno među vodećim državama u svetu po broju vakcinisanih građana na milion stanovnika, epidemija nikako nije gotova. Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajednilkog cilja a to je konačna pobeda nad korona virusom.

                                         Ministarstvo državne uprave i lokalne samoupraveKOMENTARI

 1. Borko kaže:

  Hvala nezajažljivim i sebičnim penzionerima za ovo. Sad ste celu kampanju vakcinacije produžili.
  Nema šanse da nešto u ovoj državi može da se uradi, a da se vi ne nabijete u redove jedni drugima u vrat da dahćete. Samo preko reda, samo guranje, samo bez zakazivanja. Rasprava, otimanje. Vi i vaš Lidl mentalitet.
  Hronični sam bolesnik i gledam vas nekoliko puta mesečno. U opštoj ambulanti i u specijalističkoj u bolnici.
  Samo hvatate na sažaljenje zbog godina, samo se trpate preko reda, obavezno gužva i redovi jer nećete da zakažete kao normalni ljudi. A ne dao Bog da se pojavi trudnica ili majka sa bebom. Šanse nema da je pustite ispred sebe. Samoživi ste do krajnjih granica. Nije ni čudo što omladina odlazi. I nije mi vas žao što ćete da skončate sami dok su vam mladi na drugom kraju sveta.
  Izvinjavam se manjini normalnih i kulturnih penzionera, koji poštuju red i pravila pristojnog ponašanja. I moji roditelji su penzioneri i ne ponašaju se kao banda. A ovima što svugde prave haos, želim sve najgore !!!

 2. Croat kaže:

  Sad bas citam Izrael koji je vakcinisao cetvrtinu stanovnistva ocekuju kraj zaraze sredinom februara. Za sad svega 0.02 posto vakcinisani su imali simptome korone i to najblazi oblik. Koriste Fajzer vakcine. Vreme je da se ovo stavi u 6 brzinu i da pocnemo normalno funcionisati

 3. salašar kaže:

  Ovo će se pritvorit u vakcinisanje u zdrav mozak.To se sad već vidi.Zato vam kažem ljudi koji imate salaše bižte tamo i ne obzirite se za sobom.

 4. Marinko Peić kaže:

  Pa gosp. BORKO u redovima je više bilo mladih nego penzionera sledeći put pogledajte malo bolje HVALA

 5. Borko kaže:

  @gosp. Marko Pejiću bio sam tamo jer sa vozio majku da se vakciniše po pozivu. Ovi što su nagrnuli bez poziva jedva su je pustili da uđe. Itekako je većina bila penzionera. Koji su se natrpali jedni na druge kao da su u Lidlu.
  Ja nisam vakcinisan jer se nisam trpao i gurao preko reda. Sačekaću kulturno da me pozovu, pa ću otići.

 6. Gastos kaže:

  Kada sam ja kao mladi gastarbajter pre mnogo decenija dosao u Nemacku, najstariji medju nama je imao 32 godine. Bili smo solidno smesteni u jednom samackom objektu i svako jutro Je dolazilo 4 autobusa i peti kao rezerva da nas prevezu u firmu na posao. Posto je dobar deo puta isao preko Autobana, po zakonu niko nje smeo da stoji u autobusu i svi su morali imati omoguceno da sede. Sva cetiri autobusa nisu mogla da udju odjednom u prilicno usku ulicu pa su dolazila u kracim razmacima jedan iza drugog. Cim bi dosao prvi autobus, nastala je jedna takva guzva, guranje, laktanje i udaranje, o galami i dreci da ne pricamo. Niko nije mogao da shvati da za samo par minuta dolazi sledeci autobus. Stanari okolnih zgrada su se vise puta zalili na galamu i dreku koja je nastajala zbog toga. Ja sam tamo stanovao jos nekoh pola godine i za to vreme nista se nije promenilo. Nakon dve godine sretnem zemljaka koji je jos uvek tamo stanovao i rekao mi je da je jos uvek ista makljaza oko ulaza u autobus. Dakle na Balkanu nije rec o mladi – stari, kada se stvaraju stampedo situacije bez obzira sta i gde se deli. Rec je o genetskom zapisu koji se nosi u sebi i mentaliteu celog podneblja. Prema tome stvaranje nepotrebnih guzvi nije penzionerski specijalitet niti je to njihova ekskluzivna osobina.

 7. Lily kaže:

  Vakcinišu se oni po partijskoj naredbi.Glasački mehanizam. E sada da li prava vakcina ili destilisana voda?

 8. Vojvodina kaže:

  Borko, ajde se ti lepo vrati u tvoju Baniju, Liku, Kordun ili odakle si se vec dokotrljao u nasu Suboticu. Za 10 godina niste lopatu peska ulozili iz drzavnih novaca u suboticko zdravstvo nego iskljucivo pare od donacija stranih zemalja, delegacija i pojedinaca. Svako kome se ne svidjaju Suboticani i suboticki starosedeoci mogu slobodno da pakuju tamo odakle poticu

 9. Toranj kaže:

  Svi smo odjednom doktori, naučnici, sveznalica. A od svega toga, najbolje nam idje vredjanje, pa se onda pitamo što nam je ovako.

 10. Borko kaže:

  @Vojvodina, e šovinisto i opterećeni nacionalisto malo si se zeznuo. Ja se nisam niotkud dokotrljao.
  Odrastao sam u petom kvartu. Gde su odrastali i moji. A danas živim kod Stare crkve.
  I da znaš, ti moji ovde su ovde bili mnogo pre nego što je naziv Vojvodina bio u planu. Ali nisam opterećen time ko je kad došao i baš mi je svejedno, ako je pristojan, vredan i pošten. Jer da jesam, pitao bih te jel ti se iko u familiji još seća odakle ste se vi dovucali u to što ste nazvali Vojvodina.

 11. András - Vojvodina kaže:

  Borko, moja familija su uvek bili starosedeoci ovde u gradu. Ti kad tako pricas o penzionerima Subotice, kako drugacije da te svatim nego kao provokatora?!?? To sto si ti tu napisao protiv nasih starih, to sam cuo samo od bosanaca izbeglica sta su dosli ko-zna-odkojekuda gde nisu asfalta ni struje videli. Ovi drugi iz hrvatske- slavonije i baranje sto su stigli, oni su barem dosli iz predela koji su slicni ako ne i bolji u tom kulturoloskom smislu nego Subotica i oni su se lepo uklopili i vole uglavnom nas grad. Lika, Banija i Kordun ga ne vole jer bi ga menjali da mogu tako da lici na ono odakle su dosli. Ali to ne mogu, niti ce ga moci promeniti. Razmisli malo onda kada kreces da pricas svasta o nasim starima.

 12. Borko kaže:

  @Andras Vojvodina, to što je neko star i penzioner ne daje mu za pravo da se gura, ide preko reda i bez zakazivanja i da bude sebično alav na sve što se daje besplatno . Odakle god da je poreklom i gde god da se rodio.
  Pristojnost i kultura su stvar koja treba da bude jednaka za sve nezavisno od nacije.
  Još jednom ću ponoviti-nisam opterećen time ko je kad došao i baš mi je svejedno, ako je pristojan, vredan i pošten.
  A to što ti ljude deliš po tome, tvoja je stvar.

 13. đeram kaže:

  @ Borko . Ti ‘stari’ ipak su i za tebe , baš kao i za sve idimi-dođimi subotičke stanovnike izgradili ovaj grad da bi takvi kao ti imali šta zanovetat i uništit.

 14. Borko kaže:

  @đeram, aha, i zato onda za njih ne važi zakazivanje ili šta?
  Zato za njih ne treba da važi red, nego svugde treba da idu preko reda ?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 84 = 87