Od kasarne ostaje stara zgrada

Subotička lokalna samouprava odlučila je da od republičke Direkcije za imovinu otkupi kasarnu "Kosta Nađ", poznatiju kao "Prva kasarna" i očekuje se da će Grad do kraja februara ući u posed ovih objekata. Narodno pozorište će se iz fabričkih hala preseliti u Dom vojske, a placeve kasarne preurediti i ponuditi investitorima – pišu današnje Novosti.

Preseljenjem ansambla Narodnog pozorišta u Dom vojske, grad bi godišnje uštedeo šest miliona dinara, koliko plaća zakup za hladne i neuslovne hale bivše fabrike čipke "Mladost".

kasarna

U krugu kasarne na oko devet hektara ima 36 objekata i baraka, koje će najverovatnije biti srušene, dok je centralna zgrada gde je bilo sedište komande pod zaštitom, i ona će se morati dovesti u pređašnje stanje. Kako je planirano, u nju će biti preseljena opštinska arhiva – prenose Novosti.

Iako je cena vojnog kompleksa značajno umanjena, opozicija smatra da ona može biti vraćena gradu bez naknade.

 • Podsećamo da je Gradsko veće Subotice još maja 2013. godine donelo zaključak kojim se podržava upućivanje zahteva republičkoj Direkciji za imovinu da se nekadašnja kasarna vrati gradu bez naknade – kažu u subotičkom DS.


KOMENTARI

 1. STeve kaže:

  Pa dobro, kolika je ta umanjena cena?

 2. nekoime kaže:

  Preseljenjem ansambla Narodnog pozorišta u Dom vojske, grad bi godišnje uštedeo šest miliona dinara, koliko plaća zakup za hladne i neuslovne hale bivše fabrike čipke "Mladost".

   

  a kome se placa zakup? r. srbiji?

 3. Aleksa kaže:

  nekoime

  Pa to je bar jasno, zakup se placa vlasniku fabrike Mladost. Da li je potrebo da Vam postavim i sliku doticnog?

  Sto se tice rusenja objekata, trebala bi ostati i zgrada kasarne,ulicni deo, kao i bivsa dvorana za jahanje, ali onda nece biti starih cigala.

 4. zorandjala kaže:

  nekoime@Kaze se Kosovo je srbija a ne Matkovic je Srbija.

OSTAVITE KOMENTAR