Od mađarske vlade za plastenike 25 miliona dinara

Pedeset i osam žitelja Vojvodine sa dvojnim mađarskim državljanstvom potpisalo je ugovore o dodeli sredstava vlade Mađarske za podršku njihovim ulaganjima u oblasti poljoprivrede, tačnije za podizanje plastenika. Ukupna vrednost potpisanih ugovora je 25 miliona dinara.

U pitanju je samo jedan od niza konkursa fondacije „Prosperitati“ putem koje Vlada Mađarske planira da u narednih pet godina Mađarima van matice plasira 160 miliona evra.

„Ovo što su nam sad odobrili ova sredstva, to je kao da sam dobio sedmicu na lotou. Jako će nam puno pomoći“, kaže proizvođač jagoda iz Sonte Antun Mihalek.

„I ovaj konkurs je bio veoma uspešan i mislim da je apsolutno u korelaciji sa strategijom teritorijalnog i ekonomskog razvoja vojvođanskih mađarskih zajednica, jedan od bitnih konkursa i nadam se da ćemo uskoro i za ostale konkurse moći da najavimo potpisivanje ugovora“, ističe zastupnik fondacije „Prosperiteti“ Balint Juhas.

Sredstva je obezbedila Vlada Mađarske u sklopu programa vrednog ukupno 160 miliona evra koliko će biti dodeljeno Mađarima van matice putem konkursa pomenute fondacije u ovoj i narednim godinama.

 

RTVKOMENTARI

 1. Pajo kaže:

  Neka Madzari bolje finansiraju na svojoj teritoriji! Ima i tamo da se ulaze! Pitanje Madzarima zasto nefinansirate i one sunarodnike u Rumuniji,Ukrajini,Slovacko? ??????????

 2. Panonikus kaže:

  Pajo ti pišeš bezveze.Ljubomoran si

 3. stormwatch kaže:

  Bice gajenja gandzhe na racun matice….opa bato!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Anonimni kaže:

  Pajo, nauči srpski pre nego što počneš da izigravaš dežurnog patriotu.

 5. BUCKAS kaže:

  Pajo zasto Madzari a ne Madjari

 6. Lenin kaže:

  @stormwatch …Bice gajenja gandzhe…
  Jedva čekaš jelda?Onda više nećeš pazariti prljavi kosovski, nego čist vojvođanski. 🙂
  Betèpsz majd mint az álat.Ugye pajti? 😀

 7. JAPAJA kaže:

  Samo zamisljam kakav bi bio komentar za ovo finansiranje od strane zutaca da su na vlasti. Bio bi to spektakl i ne bi bilo vazno da li je madzar ili madjar u pitanju. Sve bi se o pripisaivalo kao „ogroman uspeh te stranke“ u medjunarodnoj saradnji i td itd ali dosla je u nezgodno vreme kad istih nema u vlasti pa to vise nije spektakularni rad zutih prdavaca vec je to gandzha.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 62 = 69

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: