Od nedelje nove padavine

Iako se mogao očekivati novi talas padavina, sneg je i ovoga jutra u velikoj meri iznenadio. Putevi su prohodni ali je saobraćaj otežan dodatnim snežnim pokrivačem. Putevi se čiste a priorite imaju glavne saobraćajnice.

.

.

Sve veći broj sugrađana odlučuje da na posao ne ide kolima. Pojedini imaju problema sa paljenjem, dok se pojedini ni ne usuđuju da isteraju automobil, što u velikoj mer rasterećuje i ovako otežan saobraćaj. Većina je odlučila da iskoristi pogodnosti taksija koji su ovih dana pretrpani poslom. Sa druge strane i broj putnika autobusima je porastao. Neki autobusi kasne, neki idu na vreme, a kako saznajemo sa terena, u Aleksandrovu kod Bačvanke autobusi nisu mogli ni da okrenu. Takođe na terenu se jutros primetno uočava kašnjenje autobusa na relaciji Subotica-Palić.

.

Od nedelje nove padavine

.

Beogradski mediji prenose da se od iduće nedelje takođe mogu očekivati nove padavine.

.

Branko Bijelić, prognostičar u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, najavio je da se očekuje da bi prva polovina sledeće sedmice bila hladnija sa jutarnjim temperaturama od minus 18 do minus 12, dok bi najviše dnevne bile od minus šest do minus dva stepena.

.

– Pri tom, kako se ide ka kraju nedelje, očekuje se postepeni porast temperatura – rekao je Bijelić, dodajući da postoji velika verovatnoća da bi tokom cele sledeće sedmice bila češća pojava padavina i snega i u nižim predelima.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR