Od njive do trpeze

Sedmi međunarodni i regionalni sajam privrede “Od njive do trpeze” otvara se danas u Hali sportova u Subotici i trajaće do 8. juna.

Kako najavljuju organizatori, na sajmu će se predstaviti 203 izlagača iz devet zemalja: Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Italije, Belorusije i Srbije.

 

Na sajmu će učestvovati 24 izlagača iz Hrvatske, među kojima županije, gradovi i privredni subjekti. Iz Mađarske, čija vlada i ove godine podržava privrednike koji dolaze na subotički sajam, najavljen je dolazak 18 izlagača među kojima su i neki klasteri, tako da će biti predstavljeno znatno veći broj privrednika.

 

Fokus ovogodišnjeg sajma biće na poljoprivredi, i u tom cilju će kao prateće manifestacije biti priređena stručna predavanja i konferencije. Tako će predstavnici Mađarsko-srpske privredne komore održati u četvrtak, 6. juna, niz predavanja u Velikoj većnici Gradske kuće.

 

Investicione potencijale na subotičkom sajmu predstaviće i opštine sa juga Srbije – Preševo, Bujanovac i Medveđa, a partneri iz Srbije i Mađarske će prezentovati dosadašnje rezultate prekogranične saradnje koje sufinansira Evropska unija, putem programa predpristupnih fondova (IPA).

 

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za privredu i grad Subotica, a suorganizatori Regionalna privredna komora Subotica i V-Land sajmovi.

 

Sajam će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 19 časova, a ulaz je slobodan.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR