Od onda nismo pobedili Zvezdu (sećanje jednog Delije)

Jedan navijač Crvene Zvezde, ostavio je svoje svedočanstvo o jednoj davnoj utakmici i gostovanju njegovog kluba u Subotici. Priču je stavio na forum delije kafe.net a nama je zanimljiva jer je tada Spartak poslednji put, pre ovog 14. avgusta 2011. godine, pobedio Zvezdu u jednoj prvenstvenoj utakmici. Evo teksta bez izmena:

 

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1-0

Spartak-Crvena-Zvezda-1988-god-_slika_O_21006557

Septembar 1988. godine pred skoro 20.000 gledalaca.

 

Za ovo gostovanje u Suboticu nas je sa glavne železničke stanice krenulo poprilično dosta, oko 500. Pored toga na svim usputnim stanicama je ulazilo dosta Zvezdaša. U Suboticu smo stigli u popodnevnim satima. Murija je bila iznenadjena u kolikom smo broju došli, tako da je murija odmah organizovala pratnju do stadiona ne dozvoljavajući nikome da se izdvoji iz ogromne kolone, i ode u grad. Išli smo ka stadionu polako uz pesmu i veliku buku. Ljudi su izlazili na kapije ispred kuća i gledali sve to sa čudjenjem, jer su miran narod.  Stigli smo na stadion i razišli se po gradu, kud koji mili moji, i pored toga što je murija pokušala svim silama da nas onemogući u tome. Pili smo i hasali po gradu, sve skupa smo se dobro zezali. Tu blizu stadiona, jedna cigančica je plakala jer joj je jedna grupa naših što se vraćala iz grada pokupila sve lubenice. Što se tiče karata za utakmicu, bile su poprilično skupe za tu priliku, ali smo svi nekako ušli na tribine stadiona Spartaka. Na stadionu nas je bilo stvarno dosta, cela Severna tribina. Navijalo se dobro, a na početku drugog poluvremena smo zapalili i preko deset baklji. Odmah pored nas na zapadu su sedele (grupa njih) lepe Subotičanke, koje su nas sa oduševljenjem posmatrale. Crvena Zvezda je izgubila sa 1-0, posle vrlo slabe igre, a Davidović je primio gol skoro sa centra, jer je pričao sa publikom. Lopta je uletela pod samu prečku. Posle utakmice smo se svi zajedno uputili ka železničkoj stanici odakle smo ubrzo imali i voz za Beograd.

Ovo mi je bila zadnja utakmica pred odlazak u JNA.

 

 KOMENTARI

 1. Lansky kaže:

  Spartak: Varvodić, Sabo, Simonovski, Vuković, Stanković, Arsić, Ćosić, Marenci, Puhalak, Grcić, Radojević
  Crvena Zvezda: Davidović, Jurić, Vasiljević, Šabanadžović, Radovanović, Najdoski, Prosinečki, Boško Đurovski, Musemić, Piksi Stojković, Mrkela
  Strelac Vuković u 59. minutu

 2. anzsi80 kaže:

  Gol Vukovića sa 35 metara. Imao sam 8 godina, ali se dobro sećam.
  Zoran Varvodić, Szabó György, Venceslav Simonovski, Željko Vuković, Božidar Stanković, Zoran Arsić, Zvezdan Ćosić, Armando Marenci, Puhalák Antal, Emir Grcić, Goran Radojević.

 3. vule024 kaže:

  Od kud delije na severnoj tribini Spartakovog stadiona??? Nekada je tako bilo???

 4. Lansky kaže:

  Tih godina se navijačko „tvrdo jezgro“ skupljalo na istoku, na onom delu prema jugu. Jedno vreme je tu bila i jedna ekipa četrdesetogodišnjaka koji su svaki put tu instalirali suncobran, donosila se cuga i svašta. Pravi piknik.

 5. DoDo kaže:

  Eeee,to su bili dani,sve je nekako bolje bilo,mozda zato sto sam imao 12 godina.Secam se toga kao juce da je bilo,cak se secam i kise te veceri posle utakmice… 😳

OSTAVITE KOMENTAR

14 + = 22

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: