Od ponedeljka nema nastave

Gradski štab za vanredne situacije je na današnjoj sednici odlučio, u skladu sa preporukom Ministarstva prosvete, da zbog snežnih neprilika osnovne i srednje škole u gradu ne rade u ponedeljak 6. i utorak, 7. februara, a da će u zavisnosti od situacije, u ponedeljak biti odlučeno o nastavku nastave.

 

Obdaništa i vrtići “Naše radosti” radiće sledeće nedelje redovno.

 

Celokupno ljudstvo i mehanizacija “Čistoće i zelenila” su angažovani 24 sata na čišćenju ulica, a iznošenje smeća će naredne nedelje teći po planu.

 

Autobusi “Suboticatransa” voze po redu vožnje uz kašnjenja do 15 minuta. U ponedeljak 6. i utorak, 7. januara radnici JKP “Parking” će intenzivno čistiti parkirališta u gradu, a naknada za parkiranje neće biti naplaćivana. Snabdevanje vodom, strujom i gasom na teritoriji grada je redovno.

 

 

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da čiste trotoare ispred kuća i zgrada, kao i da sopstvene automobile koriste samo u slučajevima posebne potrebe kako bi se izbegla gužva u saobraćaju. Prema podacima Opšte bolnice u Subotici broj intervencija zbog nezgoda je na uobičajenom nivou.

 

U slučaju potrebe za spasavanjem i pružanjem pomoći licima koja nisu u mogućnosti da dođu do mesta zbrinjavanja, građani se mogu obratiti na sledeće telefone:

 

Policijska uprava: 92

Služba hitne medicinske pomoći: 94, 551-373

Vatrogasci: 93

Kontakt centar Gradske uprave 024: 626 – 999

Komunalna policija: 626 – 988



KOMENTARI

 1. amacak kaže:

  Bah, 30cm snega i stane ravničarski grad. Razumem preporuku ministarstva u situaciji kao na jugu Srbije gde ga ima mnogo više. Sve se to posle traljavo nadoknadio subotama ili nekim kašnjenjem raspusta i ne treba bez preke potrebe prekidati nastavu a ovo nije preka potreba.

 2. Sale kaže:

  Februar je gospodo,nije januar.

 3. dasHHa kaže:

  Ajmo face koje su sluzile civilnu vojsku, lopate u ruke i na ulice cistit sneg!!! Vanredno stanje je i nema sakrivanja!!

 4. Double P kaže:

  A sta je sa fakultetima i ispitnim rokovima?

  Btw zna neko fino napusteno mesto za drift??   😛

 5. Kertvaros kaže:

  Za vreme vrlo duge i hladne zime 1955/56 god. nije odrzavana nastava, odnosno produzen je zimski raspust ali samo za malu decu od prvog do cetvrtog razreda. Ostali – pravac skola. U to vreme nije bilo centralnog grejanja nego je posluzitelj napunio pec do vrha ugljenom i – toplo kao u raju. Moguce je da se cuvaju stari skolski dnevnici negde u gradskom arhivu i da je ostao kakav pismeni trag o toj zimi koja je trajala celu vecnost. Valja dodati da je decja garderoba tih godina bila prilicno losa i tanka a obuca je bila posebna prica za sebe.

 6. Anonimni kaže:

  @ DasHHa

  ” Ajmo face koje su sluzile civilnu vojsku, lopate u ruke i na ulice cistit sneg!!!”

  Molim te budi fini sa tim zabušantima jer oni imaju prigovor savesti i kad vide lopatu

 7. abrakadabra kaže:

  amacak, slažem se u potpunosti….:)

OSTAVITE KOMENTAR