Od ponedeljka zatvorena petlja Subotica-istok

Svi koji auto-putem Beograd  Horgoš putuju ka Subotici, ili iz Subotice, do kraja juna neće moći da se isključuju, odnosno uključuju na petlji Suboticaistok.

 

PETLJA ISTOK AUTOPUT

 

Kako je saopšteno iz kompanije Vojput, u slučaju povoljnih vremenskih prilika, u ponedeljak će početi radovi na rekonstrukciji puta M22 u Subotici, na potezu od Bajnatske ulice do petlje Subotica istok, koji će trajati sve do 28 juna.

 

Korisnicima auto-puta na raspolaganju će biti petlje Subotica sever kod Palića, petlja Čantavir kod Žednika kao i stari put M22.1 na petlji Bačka Topola.

 

"Tehnologija realizacije predviđenih radova podrazumeva potpunu obustavu saobraćaja na ovoj deonici, osim za korisnike koji imaju prebivalište uz deonicu i vozila JKP Čistoća i zelenilo", navedeno je u saopštenju.

 

U Vojputu ne očekuju značajnije probleme za funkcionisanje saobraćajnog sistema Subotice, jer će režim saobraćaja u ovom periodu biti identičan onom pre puštanja u funkciju petlje Subotica istok.

 

TANJUGKOMENTARI

 1. mujo kaže:

  Vreme je bilo taj put je skorz propao.

 2. Pametnjaković kaže:

  Uvek su me zbunjivali nazivi petlji za izlazak na autoput iz Subotice.

  Naime, petlja koja nosi naziv Subotica sever, vodi iz grada pravo prema istoku, a sa autoputa vozila ulaze u istočni deo grada.

  Isto tako, petlja koja nosi naziv Subotica istok, vodi iz grada prema jugu, da budem tačniji, prema jugoistoku.

  Sad  nije mi jasno koji je to saobraćajni stručnjak davao nazive ovim petljama, da li je taj uopšte pohađao osnovnu školu, ako jeste, možda je bio bolestan kada su na časovima geografije učili strane sveta.

  Vreme bi bilo promeniti nazive adekvatno tome kuda vode, bez obzira da li se ide na autoput ili se vozi u pravcu grada, pa se asocira na deo grada u koji se ulazi.

   

 3. djomla kaže:

  U saobraćaju se ponekad geografski pojmovi ne poklapaju sa navedenim i to se radi namerno. 

   

  Iako se iz petlje Sever u Suboticu ulazi sa istočne strane, ona je dobila taj naziv jer je planirano da Subotica kao veći grad na Koridoru 10 ima tri izlaza Sever, Istok i Jug. Kada bi zaista na osnovu geografije označio nazive petlji, one bi se one zvale Jugo-istok 1, Jugo-istok 2 i Istok, sto i nema nekog smisla, kao što nema smisla ni davati nekakva imena po selima ili predgrađima tipa Bikovo, Aleksandrovo ili neka samo nama znana "Y krak".

   

  Stranac ili čovek iz Niša ne mora da zna za Bikovo ili Y krak i kada putuje od Beograda prema Budimpešti ima osećaj da uvek drži pravac sever-jug i logično mu je da mu redom idu petlje Jug, Istok, Sever iako taj deo trase ne prati pravac sever-jug već skreće ka Horgošu (istoku).

   

  Nazivi petlji se ne daju zbog lokalnog stanovništva jer oni ne mogu da promaše izlaz, niti zbog dobrih poznavaoca geografije već zbog vozača na autoputu, koji mogu da imaju samo 8 razreda osnovne škole, voze bez mape i GPS-a i kojima petlje moraju da budu potpuno razumljive i logične. Opšte i univerzalne.

OSTAVITE KOMENTAR