Od septembra studenti u renoviranim domovima

Studenti u Subotici od jeseni će imati mnogo bolji standard u domovima. U toku je rekonstrukcija jednog od dva doma u koju će biti uloženo više od milion evra, gde će mladi imati mnogo bolji komfor, dok će i sam plato ispred objekta dobiti potpuno novi izgled, kao i parking.

Sredstvima Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja obnavlja se spoljašnjost i unutrašnjost doma “Ivo Lola Ribar” u Subotici. Nakon postavljanja termoizolacije i nove fasade, te radova na krovu, u toku je obnova kompletne unutrašnjosti jednog bloka koja će značiti veći komfor za smeštene studente subotičkih fakulteta.

“Ranije je bilo na spratu dvadeset soba i za ceo sprat četiri ve-ce kabine, dve tuš kabine i četiri umivaonika, a sada će svaka soba imati svoje kupatilo i malu čajnu kuhinju sa predsobljem. Nakon završene rekonstrukcije, krilo će imati ukupno sedamdeset i sedam blokova, od toga deset jednokrevetnih, pedeset osam dvokrevetnih i devet trokrevetnih soba”- kaže rukovodilac investicionog i tehničkog održavanja Jovana Kostić.

Prethodnih godina, obnovljen je i deo drugog studentskog doma u Subotici, kao i studentska menza, u vrednosti od dvanaest miliona dinara, a nedavno je Pokrajinska vlada opredelila još tri miliona dinara za ulaganja u objekte Studentskog centra Subotica.

“Moram pre svega da se zahvalim sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, kao i Pokrajinskoj Vladi što su zaista imali sluha, tako da smo u prethodnom periodu rekonstruisali drugi, prvi sprat, kao i prizemlje”- kaže direktor Studentskog centra Ranko Čuljković.

Spremni su projekti i za dalja ulaganja, pre svega u energetsku efikasnost. Za postavljanje termoizolacije doma “Bosa Milićević”, kao i za postavljanje solarnih panela na ovom objektu.

 

RTVKOMENTARI

  1. Piper kaže:

    Sve Vam je džabe kad nemate studenata,a priča se po gradu da se po osnovu ove završavaju i neke druge investicije.Npr Crkva u jednoj MZ u opštini u SBO……….

OSTAVITE KOMENTAR