Od subotičkog Severa do reprezentacije

Naša fudbalska reprezentacija nedavno je igrala nerešeno u Južnoj Koreji a Subotičanin Marko Dmitrović najzaslužniji je što se nacionalni tim vraća kući neporažen.

Fudbaleri Srbije završili su ovu sezonu remijem u dalekom Ulsanu, igrajući nerešeno 1:1 (0:0) protiv reprezentacije Južne Koreje. Domaćin je u najvećem delu meča bio bolji, a Srbija se sa dalekog puta vraća sa dobrim rezultatom  pre svega zahvljujući golmanu španskog Eibara Marku Dmitroviću, koji je u nekoliko navrata pokazao da je golman na koga naš stručni štab u budućnosti može najozbiljnije da računa.

Šansu da debituje za nacionalnu selekciju Marko je dobio u 46. minutu.Bio je to dobar potez Mladen Krstajića.

Subotičanin je u tri navrata uspeo da odbrani naš gol, a poslednji put na utakmici u 90. minutu kada je neuhvatljivi Son lako zaobišao Veljkovića ali je Dmitrović opet pokazao da se radi o sjajnom čuvaru mreže, da bi koji sekund kasnije usledio isti dvoboj u kome je golman Srbije ponovo izašao kao pobednik.

Dvadesetpetogodišnji Marko je karijeru počeo u subotičkom  Severu, kasnije Subotici, odakle je prešao u Crvenu zvezdu, posle osmogodišnje škole. U seniorskom timu Zvezde nije dobio šansu, ali je bio standardni reprezentativac mladih selekcija Srbije.KOMENTARI

  1. Stipan 024 kaže:

    Bravo Marko, nije mala stvar biti golman u reprezentaciji. Čestitke

  2. glibavi kaže:

    Malo njih zna da je Marko prvo jako dobar čovek a ujedno i dobar fudbaler pa da nije napravio uspešnu karijeru kao golman sigurno bi bio uspešan fudbaler … najbolje od njega tek dolazi …

OSTAVITE KOMENTAR