Od sutra se otkazuju sve kulturne aktivnosti u Biblioteci

Iako je prvobitno bilo planirano da “Leto u biblioteci” na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke svakodnevno okuplja mališane do 14. avgusta, zbog aktuelne epidemiološke situacije, danas je održana poslednja radionica. Iz ove ustanove najavljuju da se sve planirane kulturne aktivnosti u Biblioteci od sutra otkazuju.

Luka je samo jedan od desetak mališana koji su svakodnevno učestvovali u radu radionica na Dečjem odeljenju Gradske bilioteke. On je danas proslavio svoj rođendan čitajući odlomke iz omiljene knjige zajedno sa drugom decom. Osim čitanja knjiga, deca su imala priliku i da se okušaju u ulozi malih bibliotekara.

“Leto u biblioteci” osmišljeno je da deci uzrasta od 5-13 godina ponudi kvaliteta sadržaj preko leta. Radionice su počele 27. juna i održavane su svakodnevno na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku. Deca su uz primenu svih mera prevencije, imala priliku da na Dečjem odeljenju čitaju knjige, plešu, oprobaju se u ulozi bibliotekara, ali i da ispolje kreativnost praveći razne stvari od papira. Svakog dana ove radionice okupljale su oko 10-15 mališana, ali nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije od sutra radionice više neće biti održavane.

Osim radionica, od sutra se otkazuju i sve druge planirane kulturne aktivnosti u Biblioteci, ali ova ustanova nastavlja sa radom po letnjem radnom vremenu: Pozajmno odeljenje za odrasle, Dečje odeljenje i Naučno odeljenje s čitaonicom

ponedeljakom, sredom i petkom rade od 7:30-15:00, utorkom i četvrtkom od 12:00-19:30. dok je subota neradna. Zavičajno odeljenje od ponedeljka do petka radi od 7:30-15:00, a Američki kutak radi od ponedeljka do petka od 12:00-15:00 časova.

 

RTV Yu ecoKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR