Od Y kraka ništa?!

Iako su resorni ministri najavljivali završetak radova na Koridoru 10, to se ne odnosi na Y krak. Kako naš portal saznaje u preduzeću “Koridori Srbiji” radovi stoje jer novca nema, iako je planom predviđeno da radovi budu završeni do kraja 2013.godine. Y krak se gradi decenijama i svaka vlada je obećavala da će radovi biti završeni, ali to je ostalo samo na “obećanje ludom radovanje”.

U saopštenju preduzeća “Koridori Srbije” navodi se da je rad na Koridoru 10 kroz Srbiju organizovan kroz četiri projekta:

 

“Projekat Sever od Horgoša do Novog Sada, projekat Jug od Niša do južne srpske granice, projekat Istok od Niša do granice sa Bugarskom i projekat Obilaznica Beograd Projekat Sever. Zahvaljujući 86,9 kilomera završenog auto puta u 2011. godini u prilici smo da bez problema, auto putem, putujemo od Horgoša do Novog Sada i dalje do Beograda. Ostalo je da se uradi još „Y krak“, deonica puta od Kelebije do petlje Subotica Jug u dužini od 22,3 kilometra. Planirano je da radovi budu gotovi do kraja 2013. godine ali su privremeno obustavljeni dok se ne obezede sredstva iz budžeta Republike Srbije. Do sada je urađeno oko 30% radova na „Y kraku“ koji treba završiti pre svega zbog građana Subotice i okolnih mesta jer će upravo oni imati najviše koristi od izgradnje, piše u saopštenju “Koridora Srbije”.KOMENTARI

 1. adkersu kaže:

  Y krak će samo onda biti završen ako ga uradi Subotica. Srbiji (Beogradu) ništa ne znače naši gradski problemi. Mrkonjića i ostalu bulumentu u njegovom ministarstvu nikada to  nije interesovalo, a silna nebrojena otvaranja gradilišta obilaznice odnosno Y kraka bile su samo političke, bolje reći populističke predizborne šećerleme.

  Poštovani sugrađani, preostaje nam samo ono “u se i u svoje kljuse”. Nije ni prvi ,a nažalost ni zadnji put.

 2. dep kaže:

  sta je bilo mrkonjicu?slagali ste gradonacelnika da ce biti novca za ipsilon krak…

 3. Profa kaže:

  Y+X=Z(ajebani smo) 😆

 4. ???? kaže:

  Vojvodini ništa, a Beogradu  i Srbiji kapom i šakom sve. Kao da mi nismo deo Srbije. U stvari jeste – kada treba očerupati Vojvodinu za bilje bit Srbiji i kosovskim srbima.

 5. CIRINELA kaže:

  Use i u svoje kljuse. Hahahahahahaaaa. Toliko toga smo sami izgradili sami
  da mu se broja ne zna. 

  Dajte uozbiljite se.

  Da nije rasipanja na sve strane  veliki broj projekata koji su bili započeti bi bili davno završeni. Što smo morali započeti megalomanski projekat bazena u Dudovoj šumi da bi pare namenjene tom projektu expresno potrošili na bazen Prozivka. 500 000 evra je utučeno za Đinđićevu skalameriju. Nebi me čudilo da nekom od ovih na vlasti padne na pamet da podigne sebi spomenik u vidu još jedne fontane. I sve to iz sredstva Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine. 

  Neki nikako da shvate da je kriza i da svaki normalan domaćin u vreme krize se ne zadužuje. Glavni pokretač razvoja je privreda i sve dok se ne bude ulagalo u razvoj privrede već u beton i  spomenike nečije vladavine Subotica nema perspektive. Zato nam i RK Beograd zvrji  prazna, ništa nije bolja ni RK Centar, Galerija skoro prazna. A mi još da dosolimo “prihodima” grada iz kojih bi se finansirali ti projekti, skraćujemo ugostiteljima vreme rada kako bi mogli naše uši da odmorimo. Da nije silnih banaka koji su pokupovali prostore u centru grada, Subotica bi bila avetinjski grad.
  Jedino ako autor ovog tksta nije mislio da građanima treba uvesti neki namet kako bi sve to započeto dovršili ali trenutno najbolji biznis je kako doći do mađarskog ili hrvatskog državljanstva, otići iz zemlje i započeti život daleko od Subotice, a od toga teško da će moći kasu napuniti bilo kakvim nametom jer sve što je radno sposobno će otići.
   
   

      

 6. Mc kaže:

  Da je grad pametan kao npr. Kanjiza , pa da smo svake godine iz samodoprinosa izgradili po 1 km, obilaznice punog profila , sad bih vec bilo gotovo 🙂 Ipak je to do naseg mentaliteta – balkanskog ! 

 7. Ivan kaže:

  ma nemoguce…
  pa rekli su Modest i Oliver nekoliko puta da ce biti Y krak biti zavrsen.
  nije valjda da su lagali?? 

 8. zorandjala kaže:

  ????:

  Vojvodini ništa, a Beogradu  i Srbiji kapom i šakom sve. Kao da mi nismo deo Srbije. U stvari jeste – kada treba očerupati Vojvodinu za bilje bit Srbiji i kosovskim srbima.

  a ko finansira novi sad ,cankovice i slicne oni su pustili buvu da krade beograd da bi oni mogli krasti, okreni se oko sebe, da viis gde su pare.

 9. pauk kaže:

  Slazem se

  Galame da krade Beograd, a kad njih pogledas…. lllellllleeellleeeellleeeeee..srkki

 10. stormwatch kaže:

  Y krak treba da isfinansira republicka vlada (SNS), ne znam zasto ocekujete da to uradi neko ko vise nije na vlasti?

 11. bogic kaže:

  tako nam i treba kada glasamo za one koji nam najlepše lažu.

  zamislite da se pojavi opcija koja govori kako ne može ništa da uradi jer smo u njesra velikom.

  pa opet bi glasali za one koji će nas lagati.

  tako da ljudi, to nam je šta nam je…

   

 12. Nove pobede kaže:

  Ako niste primetli republicka vlada samo prica. Nit je ko osudjen, nit se sta radi u drzavi. Nijedan veliki projekat vlada nije pokrenula a proslo je vec godinu dana.

  Sta ocekujete od Y kraka?

 13. piki kaže:

  Znao sam… ništa novo!

   

OSTAVITE KOMENTAR