Odbijen „napad“ na kasarnu

Država se pokajala i povukla javni oglas za prodaju kasarne „Kosta Nađ“ u Subotici koju je javnim oglasom ponudila na prodaju 20. avgusta ove godine sa još 18 drugih vojnih objekata širom Srbije.

 

Za devet hektara placa u komadu i sve objekte (na zemlji i pod zemljom) tražila je 4,o86 miliona evra, najmanje, a pristajala je da dobije i više ako neko ponudi, odredila rok od 15 dana da se kupci “ isprse“ ali  desetak dana posle objavljivanja oglasa, a pet dana pre isteka roka  država je kratko saopštila “ Briše se tačka13″. Naime, subotička kasarna je u tom oglasu bila pod tačkom 13.

 

Bez objašnjenja, bez izvinjenja i bez valjanog formalno-pravnog obrazloženja majka država se pišmanila. Malo ‘oće, malo neće ali ispade da više neće  nego što ‘oće da proda.

 

Da li se neko angažovao da bi u roku predao ponudu za kupovinu, da li je počeo da prikuplja dokumentaciju za obezbeđivanje novca (ozbiljni kupci ne drže u najlon vreći 5 – 6 ili 10 miliona evra, a sa onima koji to imaju u kešu i odma’ , država ne sme da posluje) državu nije briga. Ona ima pravilo: ko je jači taj i tlači i može kako hoće!

 

 

Sve u svemu, za sada, tzv. Prva kasarna se ne prodaje.

To se u obrazloženju neće naći ali Ministarstvo odbrane i Direkcija za imovinu su čekali da se subotičko gradsko rukovodstvo namesti, da se vrate sa mora, da održe sve festivale, sve koncerte i sve žurke povodom Dana grada, da proslave poraz na izborima za mesne zajednice, da se odmore i da se naspavaju pa kad se probude da se jave i da kažu da li tom Subotica-gradu treba tih devet hektara ili ne treba.

 

Kako se niko nije javljao država je „pukla“ oglas u novine, gradonačelnik je saznao na ulici za to, setio se da su mu rekli da mora da pripremi budžet i sve ostale  odluke za kupovinu „Prve kasarne“  i pošto ga je, kako bi se narodski najlepše reklo državna odluka o prodaji „Prve kasarne“ zatekla „spuštenih gaća“ nastala je panika. Potegnut je instrumentarij po vertikali i kao u dečjoj razbrajalici „uzimala- davala“ država je poništila oglas. Ajmo da se setimo da nekada momci iz jednog kraja nisu smeli da idu u drugi kraj da tamo „skidaju ribe“, e pa danas postoji nešto slično u biznisu. Nekim momcima nije odgovaralo da dođe „gazda“ iz drugog grada i da im mazne ovakav komad imovine ispred nosa! Pokrenuta je mašina po principu: neće biti naše ali neće biti ni Njegovo, pa onda neka to bezecuje Grad. Tehnički deo posla pisanja pisama, zahteva, stavljanje pečata  ispod  pisma o namerama grada Subotice“ pripao je, znate već kome.

 

Neko ko je hteo da kupi sada je mnogo ljut, a mi samo treba da sačekamo izborne liste i da vidimo KO ĆE BITI KAŽNJEN TIME ŠTO NEĆE BITI STAVLJEN NA IZBORNU LISTU zbog ovog fijaska sa kasarnom.

 

Neće biti dato obrazloženje ni objašnjenje ali znaće se da je to zato što : .. NIJE POKAZAO DOVOLJNO INICIJATIVE, PREDUZIMLJIVOSTI I DOVOLJNO PAŽNJE ZA VAŽNE PROJEKTE OD PRESUDNOG ZNAČAJA ZA DUGOROČNI RAZVOJ GRADA I ZA POBOLJŠANJE UGLEDA STRANKE NA KRATKI I SREDNJI ROK“.

 

Što se tiče  kupovine placa od devet hektara trebaće vremena da se gradski budžet pripremi za tako veliki posao jer  mu je trebalo nekoliko godina da se usudi da uđe u zajam od dva miliona  evra da bi bila kupljena „Druga kasarna“. Taj dug još nije raskvitan a javne finansije sada stoje mnogo grđe nego pre godinu ili dve. Da ne pričamo da dolaze izbori i da će para faliti na svakom ćošku, ali dolazi i zakon o vraćanju imovine pa će se kao duhovi pojaviti bivši vlasnici koji će tražiti da se vrate u topovske i tenkovske hangare.

 

Dakle, „napad“ trgovaca na „Kostu nađa“ je odbijen ali u toj gužvi

Oglas: E, sad baš nećemo da prodamo!

Oglas: E, sad baš nećemo da prodamo!

u dvorištu „prve kasarne“ lokalni vlastodršci su stvarno uhvaćeni spuštenih gaća.

 

Povezana vest: Prva kasarna – na prodajuKOMENTARI

 1. maja kaže:

  ti si malo opterecen gradonacelnikom…jel i to od vremena jula ostalo

 2. jasmina kaže:

  Jedno pitanje, malo off topic. Da li je istina da je ona glavna zgrada u prvoj kasarni zasticena? Jer ako jeste, ko ce to da kupi?

 3. Anonimni kaže:

  „Neko ko je hteo da kupi sada je mnogo ljut“  — Kakve su to gluposti ? Ko je taj neko ? Ima li ime ?

 4. shtrokavi kaže:

  Druze ti si malo prso o.O

 5. Ogi kaže:

  Naravno da je drzava dobro uradila!, trzisna cena za takvu lokaciju je barem dupla i to samo za zemljiste, a gde su objekti. Nemojmo zaboraviti da je METRO za praznu parcelu platio 70 eura po m2, na 5 kilometara od centra, a parcela na mastu bivse fabrike bicikala Partizan, placena je 6.000.000,00 eura.

 6. Si si kaže:

  Da nije mozda Caki hteo da je preproda, kao i sve cega se dokopa!

 7. Ogledalce kaže:

  Živimo li u gradu  kojim naši predvodnici upravljaju kao  da je velika agencija za nekretnine?! Kad bi bar umeli to da rade ali lepo se vidi da ne znaju da realizuju ni ono gde imaju ekskluzivna prava, potpuni prioritet.

  Baš da vidimo šta će uraditi sa kasarnom. Nožda neće imati vremena jer moraju da se zezaju sa reklamama a dolazi i novogodišnji koncert.

 8. dd kaže:

  svaka čast na tekstu

 9. jasmina kaže:

  jasmina:

  Jedno pitanje, malo off topic. Da li je istina da je ona glavna zgrada u prvoj kasarni zasticena?

  Nisam se salila. Stvarno me interesuje. Niko ne zna?

 10. Sanda kaže:

  oooooooo vidi vidi evo nam Ljubiše …. baš sam se pitala otkuda li će se to Ljubiša ponovo proturiti u javnosti kada je propao kao urednik i piskaralo u Subotičkim novinama a *** je i kod Toni Bedalova u trci za direktora radio Subotice – i kad ono – evo ti ga ovde na ovome sajtu! Nema toga da nam se ON odnekuda ne nametne sa svojom pameću, pa to ti je nepravda, pa stvarno!

 11. boki kaže:

  a gde je ljubiša???

OSTAVITE KOMENTAR

+ 87 = 94

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: