Odbijena Kasina žalba

Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) odbio je žalbu Jožefa Kase na odluku Disciplinske komisije kojom je isključen iz stranke."Na taj način je odluka Disciplinske komisije kojom je Jožefu Kasi oduzeta titula počasnog predsednika Stranke i kojom je isključen iz Stranke postala konačna", navodi se u saopštenju SVM sa sednice koja je održana juče.
Disciplinska komisija Saveza vojvođanskih Mađara isključila je 10. februara iz stranke počasnog predsednika Jožefa Kasu i nekadašnjeg predsednika Saveta stranke Zoltana Bunjika.Predsedništvo SVM pokrenulo je krajem januara postupke protiv dvojice funkcionera uz optužbe da su svojim izjavama narušili ugled SVM.Protiv Kase je pokrenut disciplinski postupak zbog omalovažavanja rukovodstva stranke, a predsedništvo ga tereti da je iznosio neistine i rukovodstvo prikazivao u negativnom kontekstu.
"Odgovoran sam za date izjave, ali niko nije rekao da ono što je objavljeno nije tako. Ne znam šta je pozadina ovog slučaja, ali vidim da je reč o političkoj farsi", rekao je Kasa posle saslušanja.
Kasa je nedavno najavio da će u slučaju da žalba na disciplinski postupak bude odbijena, zadovoljenje potražiti na sudu.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR