Odbojkaši Spartaka pripremaju se sa najvećim ambicijama za domaća i međunarodna takmičenja

U odnosu na prošlu sezonu u klubu je došlo do nekoliko promena, a najznačajnija je svakako ta da ekipu sada vodi mladi stručnjak Raško Jovanović. Ekipa Spartaka je proteklih godina navikla subotičku publiku na vrhunske rezultate. Veoma zahtevan zadatak da sa tim rezultatima nastavi na sebe je preuzeo Raško Jovanović, ranije član stručnog štaba Crvene Zvezde.

„Ja sam generalno zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. U šestoj nedelji smo rada, već smo se dobro upoznali, igrači su se navikli na mene, ja sam se navikao na njih, negde smo tu prvu fazu prošli. Za sada sam generalno sa radom zadovoljan, a počeli smo i sa pripremnim utakmicama“, objašnjava Jovanović.

Izvor: RTV

„Za sada, sa novim trenerom, ono što najviše imamo jeste mir i stabilnost, disciplina. Mislim da nam više leži, tako da mislim da će to biti super priča“, objašnjava igrač Spartaka Nikola Pavlović.

„Jako se lepo pokazao trener na početku, i što se tiče treninga i što se tiče sistema, ali i što se tiče odnosa prema igračima. Sviđa mi se sve, ali zapravo ćemo videti kada krene sezona. Sezona je duga i biće tu svega, a ja se nadam onom najboljem“, kaže Nemanja Jungić, kapiten MOK „Spartak“, Subotica.

Murad Kan i Ahmed Omar, reprezentativci Pakistana odnosno Egipta su napustili Suboticu, ali je kostur ekipe ostao na okupu. U međuvremenu su stigla i adekvatna pojačanja.

„Amerikanac, korektor, Dželen Džaspers, on je sa Univerziteta „Peperdajn“ i primač, Kubanac, Rolan Flores, on je došao iz Grčke. Normalno, i njima treba jedan period adaptacije, ali mislim da su se već uklopili u ekipu i u ono što ja od njih tražim“, ističe Jovanović.

Što se tiče međunarodne scene, zahvaljujući sjajnim rezultatima u prošloj sezoni, odbojkaši Spartaka će ove godine igrati Balkanski Kup.

„Igramo u grupnoj fazi sa ekipom iz Bosne i sa ekipom iz Grčke. Iskreno se nadam prvom mestu u grupi pa da igramo to finale, odnosno da probamo da osvojimo taj Balkanski Kup“, nada se Jungić.

„Turnir je takvog tipa da se sve odigrava u kratkom vremenskom roku, pa samim tim neće biti mnogo odlaganja ligaških utakmica. Naravno, nadamo se prolazu u Čelendž Kup, ali to tek treba da vidimo, ne zavisi samo od nas“, dodaje Pavlović.

„Nama je naravno ambicija da ga osvojimo, ako se za to ukaže prilika. Pravo da vam kažem ne poznajemo ekipe sa kojima ćemo tamo igrati, još nismo skauting odradili“, objašnjava trener ekipe iz Subotice.

Ambicije Subotičana na domaćoj sceni su i ove godine takođe najveće.

„Neki uži cilj za ovu sezonu je ulazak u četiri i igranje bar jednog finala. To je nešto što je projektovano, nešto ka čemu ćemo ići“, kaže Raško Jovanović.

„Svakako neće biti lako, ima tu, mogu slobodno reći 6-7 dosta jakih ekipa. Svaka utakmica je bitna, od prve do poslednje ekipe. Što veći broj pobeda, najbolja moguća igra na domaćem, ali i na gostujućim terenima“, dodaje Pavlović.

„Isto tako nas očekuje i Kup Srbije. Smatram da ove godine zaslužujemo da prođemo to četvrtfinale, koje zadnje dve-tri godine nismo uspeli da prođemo. Smatram da imamo dovoljno iskustva i dovoljno snage da se nekako domognemo barem polufinala za početak, a posle i finala. Naravno, pored toga borba za titulu, tako da, duga je sezona“, zaključuje Nemanja Jungić.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 49 = 58

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: