Odbojkaški klubovi u Subotici

Subotica je dugo godina bila poznata u svetu odbojke, subotički klubovi su igrali u najvišim ligama, stvorili su kvalitetne igrače koji sada igraju u inostranstvu i za razne kategorije reprezentacija. Pre par godina je došlo do pada u kvalitetu odbojke kako zbog nedostatka sredstava i sponzora, što je dovelo do odlaska vrhunskih trenera i igrača, tako i zbog politike klubova. Međutim sadašnja situacija i nije toliko loša, naročito u ženskom klubu "Spartak".
Spartak ima dve muške i tri ženske ekipe. Prvi muški tim Spartaka trenutno se nalazi u Drugoj ligi (hronološki treća po redu posle Superlige i Prve lige) i na prvom je mestu. Najveći rival mu je ekipa Petrovaradina sa kojim će se najverovatnije boriti za direktan ulazak u Prvu ligu, iz koje su prošle sezone ispali. Drugi tim je u I Vojvođanskoj ligi (hronološki četvrta) i na pretposlednjem mestu su.
Ženska ekipa je mnogo uspešnija i prvi tim se već nekoliko sezona nalazi u Superligi i trenutno postiže najveći uspeh jer se nalazi na drugoj poziciji iza Crvene Zvezde a ispred Tenta, Vizure, Kleka, Dinama, Jedinstva i Poštara.

[b EKIPA Bodovi[/b]
1. CRVENA ZVEZDA 31
2. SPARTAK (Su) 21
3. TENT 20
4. VIZURA 18
5. KLEK 18
6. DINAMO AZOTARA 13
7. JEDINSTVO (U) 9
8. POŠTAR 064 2

Prvi tim, kao četvrtoplasirani u prošloj sezoni, takmiči se u Chelleng Cup-u i nalazi se u osmini finala.
Drugi tim Spartaka ove sezone je prešao u viši rang iz I Vojvođanske lige u Drugu ligu i trenutno zauzimaju 5. mesto. Treći tim igra u poslednjoj ligi II Vojvođanskoj i nalaze se na prvom mestu.

Drugi klub koji se u Subotici takmiči je ŽOK "Subotica". Ovaj klub je ranije imao dve ekipe od kojih je jedna igrala u Drugoj ligi, ali raspadom kluba ostala je samo mlađa ekipa koja igra u II Vojvođanskoj ligi.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: