Odlazak subotičke sportske legende

Danas nas je napustio Franjo Tamaši, bokserski šampion i reprezentativac. Bio je pripadnik slavne Spartakove generacije koja se nalazila u vrhu jugoslovenskog boksa.

Titulu prvaka Jugoslavije u pojedinačnoj konkurenciji Tamaši je osvojio 1963. i 1965. godine a 1963. je bio treći na Mediteranskim igrama u Napulju. Te godine je biran i za sportistu godine Subotice. Dres sa državnim grbom nosio je šesnaest puta. Dva puta je osvajao i prestižnu nagradu „zlatni pojas” 1963. i 1965. godine.

U seniorskoj karijeri Franjo Tamaši je imao 347 mečeva. Od toga je 17 izgubio, 27 je bilo nerešeno, a sve ostalo su bile pobede.

Nakon oproštajnog meča protiv Radničkog iz Beograda, pred prepunim tribinama Stadiona malih sportova 1969. godine, usledila je jednako uspešna i dugotrajna trenerska karijera, koja je trajala do 2007. godine.

Vreme i mesto sahrane biće objavljeni naknadno

Franjo Tamaši 1937 – 2021.KOMENTARI

 1. Dule kaže:

  Veliki pozdrav “cimeru” (tako ga je iz milošte zvao neko ko ga je mnogo poštovao). Njegovoj porodici iskreno saučešće.

 2. Adrijana kaže:

  Iskreno saučešće porodici

 3. Aleksa kaže:

  Dragi moj Točka, prijatelju iz detinjstva, zbogom!

 4. Jasmina kaže:

  Hvala u ime porodica Tamaši i Ajdarić

 5. Voja kaže:

  Veliki šampion, izuzetan bokserski trener i pedagog,skroman,pošten,a iznad svega DOBAR ČOVEK. Čast mi je bila poznavati ga i u jednom periodu provoditi zajedničke trenutke u okviru sportske saradnje.Visprenog uma i specifične duhovitosti bilo je lepo u njegovom društvu.Dragi Franjo otišao si kod ” cimera ” kojeg si mnogo voleo kao i on tebe.Iskreno saučešće porodici.

 6. Plavsic magdolna kaže:

  Neka počiva u miru bio je tako dobar čovek isto kao i sportista

 7. Milan Cvijeticanin kaže:

  Pocivaj na miru legendo ❤❤❤

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 2 =