Odobrena sredstva za turističku signalizaciju

Povodom današnjeg uručivanja ugovora o finansiranju Izrade projekta za postavljanje turističke signalizacije za označavanje vinskog puta i postavljanje turističke signalizacije za označavnje vinskog puta i pešačke zone u Subotici, državni sekretar za turizam Goran Petković posetio je Suboticu i Palić.

Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam zahvalio se državnom sekretaru na novcu koje je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja izdvojilo za izradu projekta i postavljanje turističke signalizacije. Kako je najavljeno, izdvojeno je 4,5 miliona dinara za projektnu dokumentaciju ali i postavljanje signalizacije – izjavio je Petkovic.

– Uvek je zadovoljstvo dolaziti u Suboticu i Palić, jednu od najprestižnijih turističkih destinacija u našoj zemlji. Konkretan povod za moj današnji dolazak je turisitčka signalizacija za označavanje vinskog puta Palić, kao deo ukupnog programa podsticaja vinskih puteva u Srbiji.

Slika

Sekretar je danas predočio i brzo napredovanje Srbije na svetskoj rang listi kongresnih destinacija, gde smo za 3 godine napredovali za 30 mesta i trenutno zauzimamo 43. mesto. S obzirom da se nalazimo u Top 50 kongresnih destinacija, Beograd nije dovoljan za pokrivanje turističke tražnje. Neophodne su nove destinacije kao što su Subotica, Novi Sad i Zlatibor koji već uveliko sarađuju sa Kongresnim biroom Srbije i polako ostvaruju odlične rezultate.

Državni sekretar Goran Petković je sa predstavnicima lokalne samouprave obišao i gradilište na Ženskom štrandu, gde je Jasmin Šečić, pomoćnik gradonačelnika rekao da radovi teku po planu "što tačno znači da će do 10. juna biti porušena stara armirano betonska ploča a oko 15. juna biće izlivena nova ploča. Zatim sledi vraćanje stare drvene konstrukcije, koja je u 90 % u dobrom stanju, i novih elemenata a prema dinamičkom planu do 10. avgusta imaćemo završenu fazu B, odnosno završen centralni deo Ženskog štranda".

Slika

Detaljnije o turističkoj signalizacijiKOMENTARI

  1. Samo napred kaže:

    Bravo za Turisticku organizaciju Subotice, ne sumnjam da ce istarajati u pozitivnim promenama. Ne mogu se osporiti pametno birani projekti koje ste pokrenuli u poslednjih godinu dana. Sve pohvale!
    Gosti vec osete pomak u organizaciji turizma grada Subotice, na zalost turizam Palic je i dalje u opadanju. I tu je stanje vise nego alarmantno.

OSTAVITE KOMENTAR

89 + = 98

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: