Odobreno sedam projekata od Pokrajine

Pokrajinski sekreterijat za životnu sredinu i održivi razvoj odobrio je sedam projekata u oblasti životne sredine u Subotici. Pokret gorana Srbije je za projekat pošumljavanja dobio novac, nevladina organizacija “Ekološka patrola” za projekat “Zabranjeno sekiranje”, dok je grad dobio dva miliona i 897 hiljada dinara za projekat upravljanja otpadom u gradu.
– Novcem koji smo dobili unapredićemo sistem upravljanja i odnošenja otpada. Gradski fond za životnu sredinu će još izdvojiti osam miliona dinara kako bi imali jedinstveni sistem upravljanja otpadom – kaže članica Gradskog veća zadužena za ekologiju i komunalije Suzana Dulić.
U Subotici ne postoji sistematsko praćenje kvaliteta zemljišta. Zbog toga je Zavod za javno zdravlje konkurisao sa projektom “Ispitivanje kvaliteta zemljišta u dvorištima osnovnih škola, sa analizom stanja”. Zavod za javno zdravlje Subotice će do kraja godine ispitati kvalitet zemljišta u 24 osnovne škole na teritoriji grada Subotice. Projekat ima cilj da identifikuje moguće izvore zagađenog zemljišta i definiše mere zaštite od zagađenja. Pokrajinski sekreterijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj podržao je projekat sa milion dinara, gradski fond za životnu sredinu izdvojio je 150.000, a Zavod za javno zdravlje učestvuje sa 50.000 dinara.KOMENTARI

  1. gradska necistoca kaže:

    pranje para a nista korisno osim za neke.ocistite grad nikada nije bio prljaviji!!!

OSTAVITE KOMENTAR