Određen pritvor Rolandu G.

Nakon skoro dvadeset dana potrage izručen je Roland G. iz Bajmoka, koji je osumnjičen za ubistvo 57-godišnje  Stane Ivanković. Kako nezvanično saznajemo uhapšen je na jugu Mađarske i u ranim jutarnjim časovima izručen subotičkoj policiji i pravosudnim organima. Sa njim je izručena i maloletna Bajmočanka čiji je nestanak prijavio njen otac 21.oktobra. Veza između Rolanda, devojke i ubijene Stane se dovodi preko oca devojke koji je zajedno sa njom čuvao kuću Stane dok je ona radila u Nemačkoj.

.

Stana Ivanković (57), je početkom novembra pronađena mrtva u podrumu svoje kuće u Bajmoku, ugušena umotana u najlonke kese i zakopana.

.

Policija kada je ušla u kuću nije bilo tragova provale, tako da policija veruje da je osoba koja ju je ubila je poznavala njene navike. Dan nakon što je prijavljen nestanak Stane, prijavljen je i nestanak maloletne devojke i policija je počela da traga za njom i njenim momkom Rolandom G.

.

Prema našim informacijama devojka nije osumnjičena za ubistvo, a policija ju je podvrgla poligraf testu.

 

Nezvanično saznajemo da je Rolandu određen pritvor, a policija je popodne poslala saopštenje u kome piše da:


“Subotička policija je odredila meru zadržavanja do 48 sati Rolandu G. zbog postojanja osnova sumnje da ima veze sa krivičnim delom teško ubistvo Stane I. u Bajmoku.


Pripadnici Policijske uprave u Subotici utvrđuju sve činjenice i okolnosti vezano za izvršenje ovog krivičnog dela, nakon čega će javnost blagovremeno biti obaveštena”.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR