Održan koncert Umetničkog udruženja talenata ,,Talentum,,

Koncert Umetničkog udruženje talenata „Talentum” održan je juče na Velikoj terasi na Paliću. Događaj se organizovao u sklopu projekta ,,Colourful Cooperation,, koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Izuzev podučavanja mađarskog folklora Umetničko udruženje talenata „Talentum” obrazuje decu i omladinu u različitim oblastima izvođačkih umetnosti kao što su pevanje, muzika, ples, gluma i drama. Osnovni zadatak udruženja je da prenese umetničko obrazovanje, svojim jedinstvenim, posebnim alatima, te da na taj način doprinose razvoju svestrane, zrele, kreativne ličnosti.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom. Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi.

 

 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR